Facebook Portal isminde yeni bir video sohbet aracı üretecek

Facebook Portal isminde yeni bir video sohbet aracı üretecek

Portal isminde yeni bir video sohbet aracı üretmeyi planlayan Facebook, donanım hedefini genişletiyor. Aracı daha yakından tanıyan kaynakların paylaştıklarına göre Portal'ın Facebook'un her yıl düzenlediği F8 konferansında tanıtılması bekleniyor. Bu yıl 1-2 Mayıs tarihlerinde San Jose'de düzenlenecek konferansın ardından Portal, 2018 sonlarında satışa sunulmuş olacak.

Portal'ın fiyatı henüz kesin olmamakla birlikte Echo Show ile yarışabilmesi adına daha da aşağıya çekilebilir. Zira Echo Show şu anda 230 dolardan satılıyor. Üstelik Google, CES 2018'de yeni Google Assistant Smart Speakers'ın; ekranıyla birlikte Sony, LG, ve JBL gibi firmalar üzerinden 199 dolardan satılacağını duyurdu. Mark Zuckerberg ise Portal üzerinden kazanacağı gelirin Facebook'un kullanıcı alışkanlarının değişimini etkilemek kadar önemli olmadığını ifade etti.

Amazon’un Alexa ve Microsoft’un Cortana ürünlerinin aksine Portal, yapay zekan kullanan bir sanal asistan olmayacak. Sanırız Facebook M'in kapanmasıyla birlikte sanal asistan işinden tamamen vazgeçerek Portal'ı bir video sohbet aracı olarak konumlandırdı. Ancak yine de Alexa ve Google Assistant'ta gördüğümüz sesli komut özelliği Portal'da da mevcut. Üstelik araç, Netflix ve Spotify gibi yayın araçlarını da kullanabiliyor.

Aracın diğer özelliklerine baktığımızda ise geniş açıya sahip bir kamera ve yüz tanıma teknolojisini görüyoruz. Facebook hesapları üzerinden yüz tanıma desteği alacak olan Portal'ı eve yerleştirmenin ne kadar iyi bir fikir olacağı ise başka bir tartışma konusu. Yine de geçtiğimiz ay yüz tanıma teknolojisine açma-kapama tuşu ekleyen sosyal ağın aynı hizmeti Portal için de vermesi beklenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.