Google'ın yapay zeka destekli kamerası Clips satışa sunuldu

Google'ın yapay zeka destekli kamerası Clips satışa sunuldu

Google, geçtiğimiz ekim ayında San Francisco'da düzenlediği basın toplantısında birçok yeni ürünle beraber Clips'i de tanıtmıştı. Yapay zeka destekli aygıtı artık Google Store, Best Buy, B&H ve Verizon üzerinden 249 dolara satın alınabiliyor.

Evcil hayvanlarınızın veya çocuklarınızın fotoğraflarını çekmeye çalışırken ne denli zorluklarla karşılaştığınızı tahmin edebiliyoruz. Odağın sabit durmaması sebebiyle meydana gelen kaymalar, kendinizi fotoğrafa selfie dışında dahil edememeler hiç şüphesiz karşılaştığınız en büyük sorunlardan sayılabilir.

Google, ürünü mümkün olduğunca basit hale getirmek için cihazda meydana gelen karmaşık yapay zeka ve makine öğrenimine yapılan atıfları "akıllı kamera" olarak adlandırıyor. Cihaz tanıdık yüzleri tanımlayabiliyor ve kaydettiklerini hareketsiz görüntülere dönüştürüp GIF haline çevirebiliyor. Clips'in en ilginç yanı ise yüzleri tanıdığı için neyi kaydedeceğine kendi kendine karar veriyor olması. Kısacası Clips'leri yapay zekayla çalışan GoPro'lar olarak da düşünebiliriz. Bu da Dave Eggers'ın "Silikon Vadisi distopyası" olarak adlandırabileceğimiz The Circle kitabını akıllara getiriyor.

Fakat belirtmemizde fayda var; Clips, görüntü kalitesi çok iyi olmadığı için hayat boyu kullanabileceğiniz bir kamera değil. Üstelik 249 dolarlık fiyatına baktığımızda pek bütçe yanlısı olmadığını da anlayabiliyoruz. Telefonların ön kamerasını açıp zaman ayarı yaptığımızda da hemen hemen aynı performansı yakalayabilecekken Google'ın Clips'i tercih edilir mi, bilinmez. Biz yine de Clips'in hem Android hem de iOS ile uyumlu olduğunu hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.