Google'ın Pixel 2 etkinliğinde tanıttığı tüm ürünler

Google'ın Pixel 2 etkinliğinde tanıttığı tüm ürünler

Google dün San Francisco'da düzenlediği basın toplantısında birçok yeni ürün ve yenilenmiş ürünün tanıtımını yaptı. En çok ilgi çeken ürün şüphesiz "gerçek zamanlı çeviri yapan kulaklık" olsa da diğer tanıtılan ürünler de oldukça iyi. Eğer etkinliği takip etme fırsatı bulmadıysanız kaçırmış olabileceğiniz yenilikleri inceleyelim. Made by Google markası ile donanıma ağırlık vereceğini de açıklayan Google'ın yeni ürünleri:

Google Home Mini

Google'ın akıllı ev asistanı olan Google Home ürünü bir küçük kardeşe sahip oldu. Google Home Mini, tasarım olarak bir önceki nesilden çok daha minimalist ve görece şık bir tasarıma sahip ve oldukça küçük. Buna rağmen neredeyse tüm özellikleri bünyesinde barındırıyor. 49 dolarlık fiyatı ile oldukça makul bir ürün olan Google Home Mini, 3 farklı renk seçeneği ile beraber geliyor. Görünüşe göre Google Home ürünleri içerisinde yeni bir ürün olmaktan ziyade tamamlayıcı bir ürün olarak konumlanacak ve örneğin salonda Google Home ürününe sahipken yatak odasında Google Home Mini kullanılabilir.

Google Home Max

Google Home Mini, akıllı ev aletleri içerisinde Amazon Eco ile yarıştırılırsa Home Max, Apple'ın HomePod'una rakip olarak gösterilebilir. Yatay ve dikey olarak konumlandırılabilen bu cihaza aux-in kablo, Cast veya Bluetooth ile bağlanabiliyorsunuz. 2 farklı renk seçeneği ile gelecek olan bu ürün 399 dolara satışa sunulacak.

Broadcast 

Açıkçası içten içe ürkütüyor olsa da Google Home setinin tamamına sahip olmak isterdim. Eğer bu ürünlerle evinizi donattıysanız artık toplu yayın yapmak çok zor olmayacak. Broadcast özelliği ile beraber "Ok Google, broadcast it's time to leave for school" diye duyuru yapabilirsiniz ve bu duyurunun tüm odalardan yankılanmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz aynı özelliği "yemek hazır" diyerek de kullanabilirsiniz.

Google Home ürünlerindeki diğer yenilikler

  • Amerika ve Kanada'da geçerli olmak üzere elinizi kullanmadan Google Home aracılığıyla arama yapabilirsiniz. Yakında İngiltere için de aktif olacak bu özellik.
  • Google Home haftaya Japonca dil desteği ile Japonya'ya açılıyor.

Nest Kamera sistemine, Chromecast ve ses kontrol desteği geliyor

Eğer Google Home ürünleri, Nest kamera sistemi ve Chromecast kullanıyorsanız tüm bunlar artık daha entegre bir şekilde çalışabiliyor. Örneğin "Ok Google, show me the living room (oturma odasını göster)" veya "Ok Google, who's at the door? (kapıda kim var?)" gibi sorular sorarsanız en yakınızdaki ekranda o bölgeyi gösteren kamera görüntüsünü görebilirsiniz. Tabi tüm evinizin bu sistemlerle çevrili olması gerekiyor en verimli şekilde kullanabilmeniz için.

Google Pixelbook

Bir süredir adı anılmayan Chromebook Pixel, biraz farklı bir isimle, Pixelbook olarak yenilenmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Lenovo'nun Yoga modeli ile Microsoft'un Surface Book modeli arasında bir yere sahip bu cihaz yaklaşık 1 kilo ağırlığa ve 12.3 inç ekrana sahip. Klavyeli veya dokunmatik bir tablet olarak kullanılabilen bu ürünün satış fiyatı 999 dolar olarak belirlenmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=oVKfTn_drpM

Pixelbook Pen

Google'ın Wacom ile beraber çalışarak geliştirdiği Pixelbook Pen, görünüşe göre Pixelbook'un tamamlayıcısı olacak. Harici olarak 99 dolara alabileceğiniz bu kalem 10ms'lik gecikme ve 60'dan fazla çizim açısı ile oldukça başarılı gibi görünüyor. Ayrıca Google Asistan ile çalışan bu kalem sayesinde bir şeyi sadece daire içine alarak arama yaptırabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=h65DKs0MRms

Pixel2, Pixel 2 XL ve detayları 

Google'ın yeni tanıttığı telefonları özellikle kamera yönünden iddialı görünüyor. Tüm detayları için Pixel 2 ve Pixel 2 XL yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Daydream View VR başlıkları

Daha geniş açıda görüş sağlayan yeni VR başlıkları, alternatif renk seçenekleri ve 99 dolarlık fiyatı ile tanıtıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=PNBL2DpB1YE

Google Clips 

https://www.youtube.com/watch?v=JXh1yyvXpwo

Google'ın belki de tanıttığı en garip ürünlerden biri olan Google Clips, bir giyilebilir kamera. Hatta giyilebilirin de ötesinde dilediğiniz herhangi bir şeye takabilirsiniz. Olayın garip olmasının nedeni ise bu cihazı sizin yönetmiyor olmanız. Bu cihaz yapay zeka destekli bir fotoğrafçı diyebiliriz. Siz cihazı istediğiniz yere yerleştiriyorsunuz ve yapay zeka kendi istediği zamanlarda fotoğraflar çekiyor. Yüz ve hareket algılama, yangın duman gibi farklı durumları algılama ve daha bir çok farklı yetenek bu ufak kare kameranın içinde ve açıkçası gerçekten etkileyici. Google'ın ne zaman satışa sunacağı belli olmayan bu ürününün fiyatı 249 dolar olarak belirlenmiş. Google'ın bu ürüne yönelik gelecekte ne gibi planları var bilmiyorum ama ürünü alan herkesin birer Google ajanı olacağı aşikar.

Ve günün en önemli haberi: Gerçek zamanlı çeviri imkanı sağlayan Pixel Buds kulaklıkları

Her zaman hayal edilen ve dil bariyerini kısmen ortadan kaldırabilecek bir ürün olan "anında çeviri kulaklıkları" artık gerçek. Google'ın geliştirdiği Pixel Buds kulaklığı, gerçek zamanlı olarak (1-2 saniye gecikmeli) konuşmaları algılayıp 40 farklı dile çevirebiliyor. Kasım ayında satışa sunulacak bu ürünün fiyatı 159 dolar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.