Amazon'dan sonra Walmart da, siparişleri aynı gün kapıya getirecek

Amazon'dan sonra Walmart da, siparişleri aynı gün kapıya getirecek

Dijital alışveriş ya da e-ticaret dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler için hayati bir önem taşırken, perakende sektörünü de dönüştürüyor. E-ticaret deyince dijitalden doğan şirketler Amazon, Alibaba gibi isimlerin yanı sıra Walmart gibi geleneksel bir yapıdan doğan köklü şirketler de uzun zamandır akıllara geliyor.

Özellikle perakende sektöründe Walmart ve Amazon arasındaki kıyasıya mücadele adeta bir satranç oyununa dönüşmüş durumda.

Geçtiğimiz günlerde Amazon, kendisine ait olan şirket Whole Foods üzerinden yapılan siparişleri birkaç saatte kapıya getireceğini duyurmuştu. Karşı hamle Walmart'tan gecikmedi. Walmart, kendisine ait Sam's Club mağazalarından Instacart ile yapılan anlaşma dahilinde, müşterilerine aynı gün içinde teslimat yapabileceğini duyurdu.

Walmart, e-ticaret alanındaki dağıtım kanallarını güçlendirmek için yıllardır farklı satın alma işlemi gerçekleştiriyor. Şirketin, aynı gün teslimat için kendine ait dağıtım şirketi yok. Bu konuda, Uber, Lyft gibi şirketlerle de ortaklıklar yaparak yeni yollar test eden Walmart, pazarını tekrardan kazanmak istiyor.

Uygulama şimdilik, ABD'nin kısıtlı bölgesinde başlayacak ancak uygulamanın 2018 yılı boyunca ve sonrasında ABD geneline yayılması bekleniyor.

Bu arada Amazon'un tekil ziyaretçi sayısı, Walmart ve diğer perakende şirketlerinin şirket karşısında nasıl da zora düştüğünü bizlere bir kez daha gösteriyor. Mayıs 2017 verilerine göre Amazon siteleri, ABD'de aylık 183 tekil kullanıcı ile en çok ziyaret edilen e-perakende  sitesi olarak kayıtlara geçiyor. Onu 87 milyon ile Walmart, 86 milyon ile e-bay takip ediyor.

Amerikan perakende şirketlerinin piyasa değerini gösteren aşağıdaki grafik, Amazon'un rakiplerine pek de şans bırakmıyor. Değeri neredeyse 458 milyarı bulan Amazon karşısında Walmart'ın değeri sadece 231 milyar dolarda kalıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.