Yeni Facebook mu geliyor dedirten sosyal medya uygulaması: Vero

Yeni Facebook mu geliyor dedirten sosyal medya uygulaması: Vero

Facebook'un popüleritesini ve kullanıcılarını yavaş yavaş kaybetmesiyle gözler Instagram'a çevrilmişti. Instagram ise hiçbir zaman "fotoğraf paylaşımı" konseptinin önüne tam olarak geçemedi. Şimdiyse tüm dünyayı kasıp kavuran ve yakında adını sıkça duyma ihtimalimizin olduğu yeni bir sosyal medya uygulaması var; Vero.

Her ne kadar "yeni" tabirini kullanmış olsak da uygulama o kadar da yeni değil. Vero, geçtiğimiz nisan ayında kurulan, her nedense son birkaç gündür revaçta olan bir uygulama. Pek çok kullanıcının akınına uğrayan bu uygulama, “daha az sosyal medya, daha fazla sosyal yaşam” sloganıyla yola çıktığı için birden fazla kitleye hitap edebiliyor.

New York'ta kurulan Vero, fotoğraf, müzik, kitap, bağlantı, film/TV ve yer olmak üzere 6 farklı kategoride gönderi oluşturmanıza olanak sağlıyor. Böylece karmaşık feed'lerden uzak, istediğiniz kategorideki içeriklere ulaşmanızın yolunu açıyor. Uygulama üzerinden paylaşılan şarkıları iTunes üzerinden satın almak isterseniz, uygulamadan çıkmanıza gerek bile kalmıyor.

Vero'yu diğerlerinden farklı kılan özellikler bunlarla da da bitmiyor. Sosyal medya uygulamalarında büyük bir sorun haline gelen fazla arkadaş sayısı ya da "istemediğin akrabadan gelen arkadaşlık isteği" gibi sorunlara da bir çözüm bulan Vero, yeni bir ismi arkadaş olarak eklerken üç farklı seçeneğe ayırabilmenize imkan tanıyor; tanıdık, arkadaş ve yakın arkadaş. Bu seçeneklerden birini seçtiğinizde ise karşı tarafa bildirim gitmiyor.

Arkadaş eklemenin yanında takipçiler de edinebileceğiniz Vero’da hashtag kullanımı da var. Uygulama akışınız, paylaşım zamanına göre akıyor. Yani Instagram’daki ve Facebook'taki gibi alakasız müdahaleler bulunmuyor. Neredeyse her sosyal medya uygulamasında olduğu gibi Vero'da da Sohbet seçeneği yer alıyor.

Tasarımı da bir hayli basit ve kullanışlı olan Vero, sosyal medya kullanıcıları için güzel bir alternatif olacak gibi duruyor. Veri çöplüğü yapmıyor oluşu ise hiç şüphesiz en önemli detaylardan biri. Uygulamada Türkçe dil seçeneği de mevcut ve merak etmeyin, otomatik olarak Google Translate üzerinden çeviri yapılmamış.

Şimdilik App Store ve Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebildiğiniz Vero, ilerleyen zamanlarda aylık cüzi bir ücret isteyecek gibi duruyor. Bununla da reklamsız bir sosyal medya deneyimi hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.