Uber'in yeni ürünü Express POOL, yolcuların yüzde 25'e kadar daha az ücret ödemesini sağlıyor

Uber'in yeni ürünü Express POOL, yolcuların yüzde 25'e kadar daha az ücret ödemesini sağlıyor

Araç paylaşım uygulaması Uber, 2014'de yeni bir ürün olan UberPOOL'u tanıttığında büyük bir amacı vardı. Aynı yöne giden yolcuları tek bir araçta toplayarak müşterisinin bütçesini rahatlatırken, kendisinin daha fazla tercih edilmesini sağlamaktı. Rakiplerine karşı büyük bir rekabet avantajı sağlayabilecek bu servis, özellikle Sedan araçlar ile hizmet verilen UberX  ile entegre edilerek yeni bir strateji çizilmişti.

UberPOOL'un başarısından memnun görünen şirket, şimdi de alt bir segment ile karşımızda. Express POOL adını alan özellik ile Uber, müşterilerine yolculuklarına başlamadan önce ya da bittikten sonra kısa bir mesafe yürümeleri durumunda  indirim sunuyor. Özellik ile yolcular, yüzde 25'e kadar daha az ücret ödeyebiliyorlar. Yolcuların araca bindikleri ve araçtan indikleri noktalar uygulama üzerinde gösteriliyor.

Uber POOL, yolcular için ekonomik olduğu kadar, özellikle büyük şehirlerde trafik sorununa da iyi bir çözüm alternatifi olabiliyor. Yine araçların çıkardığı karbonsidyoksit salınımı da bir nebze azaltarak, çevreyi de korumamıza katkı sağlıyor.  Bu arada Uber POOL'un iş sonuçları da oldukça başarılı görünüyor. Zira şirkete göre ürün, bu zamanda kadar toplamda neredeyse 1 milyar defa kullanıldı.

Bu arada Express POOL, aynı ücrete daha fazla yolcu alan stresli sürücüleri de bir miktar rahatlatabilir. Express POOL'un kullanımı şimdilik San Francisco, Boston, Los Angeles gibi plot bölgelerde geçerli. Müşteri geri bildirimleri ile de ürünü zenginleştirmeyi planlayan Uber, öte yandan ürünü daha fazla pazara taşımayı da planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.