1.2 milyon kullanıcı Snapchat'in eski tasarımına dönmesi için kampanya başlattı

1.2 milyon kullanıcı Snapchat'in eski tasarımına dönmesi için kampanya başlattı

Change.org'da kampanyaya katılan 1.2 milyondan fazla Snapchat kullanıcısı yeni tasarımın kaldırılmasını istedi. Snap ise Change.org üzerinden bir açıklama yayınlayarak  yeni tasarımın kaldırılmayacağını ifade etti. Yeni tasarımı kullanıcı davranışları odağında düzenleyen Snapchat'in bu tepkiyi alması oldukça şaşırtıcı. Ancak verdiği cevap düşünüldüğünde şirketin sonuçlardan memnun olduğu söylenebilir.

Snap, yaptığı açıklamada yeni Snapchat'in bir çok kişiyi rahatsız ettiğini anladıklarını belirtti. Bunun yanı sıra şirket, yeni Arkadaşlar sayfasının zamanla kullanıcılara adapte olacağını ve akıllanacağını da ifade etti. Snap, bu açıklamada gelecek haftalarda yayına alınacak yeni bir özellikten de bahsetti.

Snapchat'in iOS ve Android uygulamalarında yayınlanacak olan bu yeni özellik Arkadaşlar ve Keşfet sayfalarında yeni sekmeler yaratılmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar istedikleri hikayelere, istedikleri zaman kolayca bulabiliyor. Üstelik bu güncelleme ile birlikte kullanıcılar Hikayeleri, Grup Sohbetlerini ve Abonelikleri diledikleri gibi sıralayabiliyor. Yani Snapchat, kullanıcı deneyimini bir kez daha kişiselleştiriyor.

Geçtiğimiz hafta Goldman Sachs Internet & Technoloji Konferansı'nda konuşan Snapchat CEO'su Evan Spiegel yeni tasarımı şu açıklama ile savunmuştu:

Gördüğümüz şikayetler felsefemizi güçlendiriyor. Gördüğümüz hayal kırıklıkları bile bu değişiklikleri geçerli kılıyor. İnsanların uyum sağlaması için zaman tanıyacağım. Fakat kendi adıma bu servisi birkaç aylığına kullanmak bile ona daha fazla bağlanmamı sağladı.

Geçtiğimiz ay basına sızan veriler, Snapchat'in yeni tasarımı yayına alma sebebinin temelde kullanıcı alışkanlıkları olduğunu ortaya çıkarmıştı. Verilere göre, 3D World Lenses, 3D Bitmoji ve Snap Map gibi bir çok sıra dışı özelliğe sahip olan uygulamanın bu özellikleri çok fazla rağbet görmezken mesajlaşma tarafında ciddi bir kullanım oranı görülüyordu.

Bu nedenle şirket, kullanıcıların arkadaşlarının attığı mesajları ve Snapleri tek bir yerde toplayarak, etkileşim oranını ve reklam tarafını olumlu yönde etkileyebilecek bir hamle yaptı. Snap, aynı zamanda Keşfet sekmesine Haritaları da dahil ederek kullanıcıların Keşfet’i daha fazla ziyaret etmesi yönünde bir adım attı. Yani yeni tasarım reklam gelirlerini arttırmanın ve hissedarları mutlu etmenin bir yolu olarak karşımıza çıkmıştı. Snapchat her ne kadar yeni tasarımdan vazgeçmeyeceğini açıklasa da Hikayeler'e GIF ekleme özelliği, etkinlikler için artırılmış gerçeklik maskeleri ve canlı yayın özelliği ile platformu çeşitlendirmeye devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.