Priceline Group ismini "Booking Holdings" olarak değiştirdi

Priceline Group ismini

Yeniden markalandırma kapsamında Priceline Group ismini Booking Holdings olarak değiştirdi. Yeni yapılanma ile birlikte NASDAQ'da "PCLN" olan şirket hisselerinin simgesi, 27 Şubat'tan itibaren "BKNG"simgesi ile işlem görmeye başlayacak.

Dünyanın önde gelen dijital seyahat deneyimleri sağlayıcılarına sahip şirket, bildiğiniz üzere Booking.com'u içinde barındırıyor.  Şirketin CEO'su Glenn Fogel'ın yaptığı yazılı açıklamada, şirket adını değiştirmelerindeki en büyük nedenin şirketi, en kar getiren platformu Booking.com ile daha doğru şekilde pozisyonlamak olduğu bilgisi yer aldı. Fogel, "ortak markalarımızı ortak özelliklerini yansıtan bir adla birleştiriyoruz " diye kaydetti.

Yeni markalaşma süreci ile birlikte Fogel, açıklamasında küresel operasyonlarına yönelik yeni stratejilere de sahip olduklarının ipucunu verdi. Fogel, "müşterilerin inanılmaz deneyimler kaydetmelerine yardımcı olmanın yanı sıra, bugün bu noktaya geldiğimiz küresel operasyonu daha iyi yansıtmak istiyoruz "dedi.

Booking.com şirketin en büyük ve kar getiren markası. Şirkete göre platform üzerinden günde ortalama 1 milyondan fazla konaklama rezervasyonu yapılıyor. Priceline Group, 2005 yılında 135 milyon dolar nakit karşılığında Booking.com'u satın almıştı.

Bu  arada  yeni isim ile birlikte Priceline ve Booking.com'un logosunda olan ortak renk "mavinin" yeni kurumsal kimliğe de entegre edildiği görülüyor.

220'den fazla ülkede hizmet veriyor

Booking.com'un pazardaki büyümesi ile değeri  93 milyar doları bulan Priceline Group, platformun yanı sıra  KAYAK, agoda.com, Rentalcars.com, Priceline.com ve OpenTable olmak üzere 5  ana markaya daha sahip. Dünyanın önde gelen dijital seyahat ve ilgili hizmetler sağlayıcılarndan biri olan şirket,  220'den fazla ülkede ve alanında 40'dan fazla dilde faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.