E-ticaret altyapısı Kobisi.com, binlerce KOBİ'yi e-ticarete taşımak istiyor

E-ticaret altyapısı Kobisi.com, binlerce KOBİ'yi e-ticarete taşımak istiyor

E-ticaret altyapısı sağlayan girişimler Türkiye'de e-ticaretin büyümesi adına kritik öneme sahip. Kobisi.com da bu dikeydeki yerli girişimlerden biri ve iki yıl içinde binler binlerce KOBİ'yi e-ticarete kazandırmak için çalışıyor.

2017 yılı başında hizmet vermeye başlayan Kobisi.com, e-ticaret mağazası açmak isteyenlere kapsamlı hizmet veren bir platform. Ürün satışı konusunda detaylı özellikler sunan Kobisi, esnek ödeme yöntemleri, günlük yedekleme, CDN ve ücretsiz e-posta hizmeti gibi temel özelliklerin yanında çeşitli entegrasyonları da opsiyonel olarak sunuyor. Hem Hepsiburada, N11 gibi pazar yerleriyle ürün satış entegrasyonu hem de SAP, Nebim gibi platformlarla stok entegrasyonu yapma imkânı sunuyor.

Esra Alpay (CEO) ve Binans'ın kurucu ortağı Mustafa Alpay tarafından kurulan Kobisi, bugüne dek 2 bine yakın mağazanın kaydını almış. Şu anda hizmet veren aktif mağaza sayısıysa 750. Esra Alpay, 2018’de bin 500, 2020 yılında ise 5 bin aktif mağaza sayısına ulaşarak binlerce KOBİ’nin e-ticarete çıkış noktası olmak istediklerini paylaşıyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için de uygun maliyet ve müşteri memnuniyeti konusunda iddialı olduklarını ekliyor.

Kobisi.com, müşterilerine 15 günlük deneme süresinden sonra 4 farklı paket ile mağaza sahibi olma imkanı sunuyor. Sabit üyelik ücreti aylık 19 dolardan başlayan başlıyor ancak sabit ücrete ek olarak ürün başına 0,25 TL ve %5,43 ile %3,39 arasında değişen komisyon ücreti talep ediyor.

"Türkiye e-ticaret pazarının önünde uzun bir yol var"

İTÜ Teknokent’e kabul edilen ve Kobisi İTÜ MAGNET’te çalışmalarına devam eden Kobisi.com’un CEO’su Esra Alpay, e-ticaret pazarına dair TÜBİSAD ve ETİD'in birlikte yaptığı çalışmaya (pdf) dayanarak 2012’de % 1.7 olan e-ticaretin toplam perakende içerisindeki payının, 2016’de %3.5 seviyesine yükseldiğini paylaşıyor. 2017 yılı e-ticaret sektörünün perakende kısmının hacminin de 17,5 milyar TL olduğunu hatırlatıyor. Hizmet vs. eklendiğinde ise bu rakam 30 milyar TL'yi geçiyor. Esra Alpay, Çin'in yüzde 17.1, İngiltere'nin yüzde 14.9, ABD’nin ise yüzde 10.5 seviyelerine ulaştığı perakende e-ticaret sektöründe, Türkiye için kat edilebilecek uzun bir yol bulunuyor. Kobisi de bu yoldaki en önemli koşuculardan biri olmak istiyor.

Kobisi.com ile açılmış bir e-ticaret sitesi

Türkiye’de e-ticaret pazarı halen %5’in ötesine geçemedi ama önümüzdeki bir kaç yıl içinde bu oranın geride bırakılacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Amazon’un Türkiye pazarına girecek olması pazar hacmi açısından ciddi bir katalizör olacak ama Z neslinin artık 18 yaşını doldurmuş olmasının da ciddi bir hızlandırıcı olacağını belirtmekte fayda var. 2020’ye vardığımızda pazar hacminin geleceği noktayı ve pastanın nasıl paylaşılacağını merakla bekliyorum. Eğer siz de e-ticaretin satıcı safında yer almak istiyorsanız Kobisi.com’u inceleyebilir veya KOBİ'lerle tanıştırabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.