Tüm özelliklerini barındırmasına karşılık Gmail'den daha az veri harcayan uygulama: Gmail Go

Tüm özelliklerini barındırmasına karşılık Gmail'den daha az veri harcayan uygulama: Gmail Go

Yakın zamanda video indirme ve izleme uygulaması YouTube Go'yu 130’u aşkın ülkede kullanıma açan Google, Go uygulamalarını piyasaya sürmeye devam ediyor. Gmail Go da diğer Go sürümleri gibi farklı pazarlarda yeni kullanıcılar kazanmayı hedefliyor. Uygulama, kullanıcıların depolama alanında daha az yer kaplıyor ve mobil veri kullanımı konusunda Gmail uygulamasından daha verimli hareket ediyor.

Üstelik Gmail Go, Gmail'in kullanıcılara sağladığı özelliklerden de vazgeçmiyor. Gmail Go'da çoklu hesap desteği, konuşma görünümü, ek dosyalar ve yeni mesajlar için anlık bildirimler gibi özelliklerle karşılaşmanız mümkün. Yine tıpkı Gmail'de olduğu gibi Gmail Go da ailenizden ve arkadaşlarınızdan gelen e-postalara öncelik verirken, diğer e-postalarınızı sosyal ve tanıtımlar olmak üzere kategorize ediyor.

Gmail Go'nun diğer Go uygulamaları gibi çok fazla depolama alanı tüketmediğini bir kez daha vurgulayalım. Hatta bu konuyu ele alan bir çok kaynak Gmail’in 20.66 MB indirme 47 MB depolama alanı kullanmasına karşın Gmail Go'nun 9.51 MB indirme ve 25 MB'a yakın bir depolama alanı kullandığını belirtiyor.

Google henü Gmail Go'nun piyasaya sürülmesi hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Ancak Gmail Go'nun, Play Store'daki varlığı bu hafta itibariyle farklı içerik siteleri tarafından fark edildi.

Bu arada Gmail Go henüz tüm kullanıcılara açılmış değil. Uygulama yalnızca Play Store'dan yüklenebiliyor ve Gmail Go'un önceden yüklü olduğu cihazlarda güncelleme amacıyla bulunabiliyor. Yani Gmail Go şimdilik sadece Android O Go sürümü bulunan cihazlarda kullanılabilecek. Bu sürüme sahip kullanıcılar istedikleri takdirde Gmail uygulamasını da Gmail Go ile beraber kullanabiliyor.

Geçtiğimiz yıllarda YouTube Go, Files Go, Google Go, Google Maps Go, Google ve Assistant Go dahil olmak üzere baştan sona bir Go ailesi inşa eden Google, kullanıcı tabanına yeni kullanıcılar eklemek için elinden geleni yapıyor. Yakın zamanda geliştiricilerin etkileşimi yüksek ve uygulanabilir e-posta deneyimleri oluşturmaları için "AMP for Gmail” özelliğini duyuran Google'ın, bu özelliği Gmail Go'da yayınlayıp yayınlamayacağı ise merak ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.