YouTube'un video indirme ve izleme uygulaması YouTubeGo Türkiye'ye açılıyor

YouTube'un video indirme ve izleme uygulaması YouTubeGo Türkiye'ye açılıyor

YouTube'un 2016 yılında tanıttığı ve kullanıcıların YouTube’dan video indirip internet yokken de izlemelerini ve yakındakilerle paylaşmasını sağlayan YouTube Go, Türkiye dahil olmak üzere 130’u aşkın ülkede kullanıma açılıyor. Dün YouTube’un Resmi Blog'undan duyurulan bu gelişmeyle birlikte YouTube, kullanıcı tabanına internet kullanımı sınırlı olan kullanıcıları da dahil edebilecek.

Geçtiğimiz yıl, YouTube Go'yu Hindistan'da kullanıma açan YouTube, uygulamayı zaman içinde Endonezya, Nijerya ve Tayland gibi ülkelerinde yer aldığı 14 ülkede daha aktif hale getirdi. YouTube Go'nun bu ülkelerde kullanıma açılmasıyla birlikte bir çok başarı hikayesi de gündeme geldi.

Örneğin, Endonezya'da düşük gelirli toplulukları ve aileleri eğitmek için teknolojiden faydalanan bir girişim olan Mapan, YouTube Go'yu girişimci kadınları, finansal alandaki kaynaklarla tanıştırmak için kullandı. Nijerya'nın  Lagos şehrinde genellikle düşük gelirli çocukların gittiği bir okulu işleten öğretmen ise YouTube Go sayesinde matematik derslerinden, sınıf süslemeye kadar bir çok konuda kendisine yardımcı olan videolar keşfediyor. .

Orta ve Kuzey Amerika, Orta Doğu, Afrika, Karayipler ve Asya bölgesinde bulunan 130 ülkeye daha gelen YouTube GO, bu yeni pazarın ihtiyaçlarını gözeten özelliklerle öne çıkıyor. Uygulama, bağlantı durumu ne olursa olsun YouTube'a daha fazla erişim sunmaya öncelik veriyor. Bunun yanı sıra kullanıcılarına veri kullanımı üzerinde de daha fazla yetki sunuyor.

YouTube'un video indirme ve izleme özelliği

https://youtu.be/GTk2_QSf2Jk

YouTube Go'nun "sizin için önemli videolar özelliği" bölgenizde popüler olan videoların ana ekranda yer almasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar sadece kendilerinin değil aynı zamanda çevresindekilerin de ilgisini çekebilecek videolarla karşılaşmış oluyor. Üstelik kullanıcılar tüm deneyimi ana dillerinde ve ilgililerini çekebilecek videolar çerçevesinde yaşıyor.

YouTube Go’da kullanıcıların videoları ön izleme modunda görüntülemesi de mümkün. Kullanıcılar uygulama içinde bir videonun küçük resmine tıklayarak ön izleme yapabiliyor. Böylece zaman ve veri kaybı olmadan videonun konusu hakkında bilgi ve fikir sahibi olabiliyor. Eğer video kullanıcıların ilgisini çekerse, daha sonra izlemek için cihaza indirme ya da hemen izleme seçeneklerini kullanabiliyor. Bu arada söz konusu videoyu izlerken ne kadar veri kullanılacağı da kullanıcının kontrolünde.

YouTube Go'nun belki de en çok öne çıkan özelliklerinden biri de yakındakilerle video paylaşımı. Kullanıcılar, YouTube Go'yu kullanırken videolarını yakınında bulunan aile üyeleri veya arkadaşlarıyla hiç internet kullanmadan paylaşabiliyor.

Bu arada YouTube Go, yeni ülkelere sunulmasıyla birlikte yüksek kalitede izleme, güncel içerik keşfetme ve paylaşım özelliklerinde de tasarım yeniliğine gitmiş durumda. Örneğin yüksek kalitede izleme özelliğini kullanırken artık videoları indirmek, izlemek veya paylaşmak istediğinizde temel ve standart çözünürlüklerin yanı sıra Yüksek Kalite’yi de (HQ) tercih edebilirsiniz.

Kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate alan YouTube Go, ana ekranda sunulan içerik önerilerini de daha çok kişiselleştirmiş durumda. Bu özellik çerçevesinde kullanıcılar, sevdikleri kanallara yeni videolar yüklendiğinde de bu durumdan haberdar olabiliyor.

Yakındakilerle paylaş özelliğine ise artık ana ekrandan daha da kolay ulaşılabiliyor. Bu özelliklere ek olarak kullanıcılar tarafından en çok talep edilen, tek seferde birden fazla video paylaşma seçeneği de YouTube Go'da  yerini aldı. Siz de YouTube'u kullanırken internet konusunda her hangi bir kaygı yaşamak istemiyorsanız, YouTube Go uygulamasına Google Play Store'dan erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.