YouTube, offline video izleme ve paylaşımı için yeni bir uygulama yayınladı

YouTube, offline video izleme ve paylaşımı için yeni bir uygulama yayınladı

Google, kullanıcılarının videolara erişimini kolaylaştıran yeni uygulaması YouTube Go'yu tanıttı. Videoların kaydedilerek offline izlenmesini ve diğer YouTube Go kullanıcılarıyla paylaşımını mümkün hale getiren uygulama, sınırlı bant genişliği sunan bölgeleri, daha spesifik olarak, Hindistan'ı hedefliyor.

ytgo-app-screens-preview

YouTube resmi blogunda dün tanıtılan YouTube Go, şirketin 2014 yılında yayınladığı YouTube Offline başta olmak üzere izleyicilerin veri tüketimini minimize ederek video izlemesini sağlayan uygulamalarının bir tür revizyonu niteliğinde. Offline öncelikli video servisi, düşük bağlantılarda da çalışıyor. Video izlerken kullanıcıların veri tüketimlerini düşünerek çözünürlük seçmesine izin veren uygulama üzerinde offline videoları paylaşmak da mümkün.

Chrome uygulamasına sayfa indirme ve keşfet özellikleri ekleniyor

Google'ın veri tüketimi verimliliği esaslı yenilikleri, aslında YouTube Go ile sınırlı değil. Chrome için Data Saver Mode özelliğini devreye alan Google, web tarayıcısının 2G ve altı bant genişliklerinde verimli bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Veri tüketimini yüzde 67'ye kadar azalttığı belirtilen Data Saver Mode, kullanıcıları düşük bağlantılarda iki kata kadar hızlanmasını sağlıyor. Buna ek olarak Chrome'a download özelliği ekleyen Google, kullanıcıların daha önce kaydettikleri web sayfalarına offline'ken de erişmelerine izin veriyor. Özellik Google Play mağazasından tüm kullanıcılara sunulan Chrome Beta uygulamasından kullanılabilir durumda. Özelliklerin zaman içinde tüm Chrome kullanıcılarına açılacağı belirtiliyor.

downloads-home-new

Google Chrome web tarayıcısının açılış sayfalarına keşfet özelliğini getireceğini de söylüyor. Bu özellik, kullanıcıların Google tarafından hazırlanan kişiselleştirilmiş sayfa önerilerini görmelerini sağlıyor ve Chrome'un yeni sürümüyle birlikte geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.