Black Mirror bölümünü hayata geçiren Netflix ilişkinizin ne zaman biteceğini söylüyor

Black Mirror bölümünü hayata geçiren Netflix ilişkinizin ne zaman biteceğini söylüyor

Netflix'in sevilen dizilerinden Black Mirror, izleyiciyi heyecanla ekran karşısında tutmayı başaran bir yapıt. Yapay zeka destekli bir cihazın kişilerin ilişkilerini yönetmesini konu alan bölüm "Hang the DJ" ise dördüncü sezonun en sevilen bölümlerindendi. Hatırlayacağınız üzere dizideki Coach isimli bir cihaz, bir sistem içindeki çiftlerin ilişkilerinin ne kadar süreceğine karar veriyordu.

Netflix, Sevgililer Günü'nün öneminden istifade ederek Coach'u internet dünyasına taşıdı. coach.dating adresini ziyaret eden kullanıcılardan "sisteme güvenmelerini" isteyen proje, kullanıcıların ilişkilerinin ne kadar süreceğini gösteriyor.

Coach'u kullanmak çok kolay. Sistemdeki ekrana dokunduktan sonra çıkan URL linki partnerinize göndermeniz isteniyor. Sonrasında ise kişilerin ekrana dokunması ile kalan ilişki süreleri hesaplanıyor. Dizide bu, 26 dakika ila 17 yıl arasında değişiyordu. Ancak tamamen eğlenmek amaçlı yapılan sitenin rastgele sonuçlar çıkardığını söyleyelim.

Oyun dışı uygulamalarda 2017'nin en çok gelir elde eden uygulaması olan Netflix, tahminlere göre geçtiğimiz yıl  510 milyon dolar brüt gelir elde etti. Dijital dünyanın tüketicisinin ne istediğini iyi bilen platform,  sevilen dizi Stranger Things'in ikinci sezonunun Türkiye tanıtımında da Sadettin Teksoy'u kullanarak, Türkiye'deki izleyici kitlesini şaşırtmıştı.

Black Mirror, insanoğlu'nun en büyük teknolojik yenilikleri ile  karanlık iç güdülerinin tezat düştüğü bir dünyayı izleyicinin karşısına koyuyor. Her biri birbirinden bağımsız 45 dakikalık bölümlerle izleyici ile buluşan Black Mirror'da umut vaadeden bir bölüm ise çok az. Hang the DJ, izleyicilerin biraz daha tebessüm ile izledikleri bir bölüm olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.