Unilever, uygunsuz içerikle mücadele etmeyen platformları reklam yatırımı yapmamakla tehdit ediyor

Unilever, uygunsuz içerikle mücadele etmeyen platformları reklam yatırımı yapmamakla tehdit ediyor

IAB Annual Leadership Meeting geçtiğimiz seneyi aratmayan görüntüler yaşanıyor. Reklam ve pazarlama dünyasının öncü isimlerini buluşturan etkinlikte Unilever'in pazarlama ve iletişimden sorumlu üst düzey yöneticisi Keith Weed de sahne alacak. Oturumda, Weed'in dijital reklam dünyasını tehdit eden unsurların yanı sıra teknoloji şirketlerinin markalar adına bu tehditlerle mücadele etmesine değinmesi bekleniyor.

Weed'in sözleri geçtiğimiz yıl rakip firma P&G'nin katıldığı oturumdaki kesitlerden pek de farklı olmayacak gibi görünüyor. Zira, Weed, Google ve Facebook da dahil olmak üzere en büyük teknoloji şirketlerini dijital reklam bütçesini kesmek ile tehdit ediyor. Gerekçe ise Facebook ve YouTube gibi popüler platformların "zehirli içerik", "sahte haberler" ve "reklam dolandırıcılığı" yapmaya elverişli platformlar olması.

Unilever teknoloji platformları ve dijital kanallar dahil tüketici ile arasındaki güveni zedelebileyecek her unsuru ortadan kaldırmak istiyor. Ancak üst düzey yönetici, sorunları çözmeleri için sosyal medya platformlarından da bir nebze umutlu gibi görünüyor. Konuşmasından önce yayınlanan bir bildiride Weed, "2018'nin sosyal medyada güvenin kazanıldığı bir yıl olacak" diyor.

Son olarak geçtiğimiz yıl YouTube'da yayınlanan çocuklara yönelik uygunsuz video içeriklerinde markalara yönelik reklamların yer alması aralarında Unilever de dahil olmak üzere birçok küresel reklamvereni ayağa kaldırmıştı. Pazarlama dünyasında deprem etkisi yaratan bu olaya yönelik Weed, YouTube'a çağrıda bulunuyor: Unilever, çocuklarımızı koruyamayan veya toplumda bölünmeyi yaratan ve öfke veya nefreti teşvik eden platform veya çevrelere yatırım yapmayacaktır.

Blockchain teknolojisi ile daha güvenli bir reklam ekosistemi

Öte yandan Unilever, teknoloji şirketi IBM ile de ortak bir çalışmaya imza atıyor. Adage'de yer alan bilgilere göre, dijital reklamları blockchain teknolojisi ile buluşturacak olan pilot projede, reklam sahtekarlığının önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.

Markalar, özellikle reklamlara ne kadar harcadıkları, reklamların nasıl dağıtıldığı ve hedef kitle ile nasıl etkileşim yaratıldığı konusunda daha net ve şeffaf veriler elde etmek istiyorlar. Yapılan iş birliği daha güvenli bir dijital reklam ekosistemi yaratılarak tüm bu sorunların önüne geçilmesi planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.