Messenger, "Senin Emojin" özelliği ile kullanıcıları MSN yıllarına götürüyor

Messenger,

Zamanında MSN kullananlar rumuzlarının yanında yer alan durum açıklamalarını hatırlayacaktır. Messenger  "Senin Emojin" özelliği de tıpkı MSN durumdaki gibi kısaca nerede ne yaptığınızı ya da nasıl hissettiğinizi ifade etmenizi sağlıyor. Sadece 24 saat boyunca güncelliğini koruyan bu emoji, bir gönderi ya da hikayeye gerek kalmadan duygularınızı ve nerede ne yaptığınızı arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlıyor.

İnsanlarla fiziksel olarak buluşmanızı sağlayan Down to Lunch uygulamasına benzerliğiyle dikkat çeken bu özellik, ilk olarak bir WhatsApp blogu olan WABetaInfo 'da görüldü. Bu özelliğin basında yer almasıyla birlikte bir Messenger sözcüsü şu açıklamayı yaptı:

İnsanların Messenger'daki durumunu veya şu anda ne hissettiklerini arkadaşlarına duyurabilmelerini sağlamak için Messenger'daki profillerine emoji ekleme olanağını test ediyoruz. İnsanlara bu özellikten hoşlanıp hoşlanmayacaklarını merak ediyoruz fakat bunun dışında bir bilgi paylaşmayacağız.

Kullanıcılar emojileri şimdilik sadece aktif sekmesi altında görüntüleyebiliyor. Test aşamasında olan kullanıcılar ise emojilerini istedikleri sıklıkta değiştirebiliyor. Eğer messenger özellikten istediği verimi alırsa Senin Emojin özelliği mesajlarda ve gelen kutusunda da aktif olabilir.

Facebook'un platformunda anlamlı diyaloglar görmek istemesi Messenger'ı da daha sosyal özellikler geliştirmeye itmiş olabilir. Diğer mesajlaşma uygulamalarına oranla daha yavaş bir büyümeye sahip olan Messenger belki de bu kişiselleştirme adımıyla kullanıcıların daha fazla ilgisini çekmeye çalışıyor. Daha önce Messenger kullanıcılarının durumunu Messenger Day ile paylaşmasını isteyen Facebook, bu konuda büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Ancak "Senin Emojin" bu anlamda Messenger'da bir şeyleri değiştirebilir.

Üstelik kullanıcılara konum odaklı yaklaşan ve onların fiziksel ortamda sosyalleşmesini destekleyen tek platform Messenger değil. Şimdiye kadar Yakındaki Arkadaşlar özelliği ile Facebook, Snap Map ile Snapchat ve tabi ki Foursquare bu yaklaşımı benimseyen sosyal ağlar arasında yer alıyor. Diğer uygulamaların daha gerisinde kalan Messenger'ın bu özellikle birlikte platformundaki etkileşimi arttırması da olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.