Dijital müşteri deneyim platformu Insider, Sequoia Capital'dan yatırım aldı

Dijital müşteri deneyim platformu Insider, Sequoia Capital'dan yatırım aldı

Geçtiğimiz gün Ukrayna merkezli yapay zeka girişimi Infinitesoft’u satın alan Insider, yeni bir yatırım haberi ile karşımızda. Uzun süredir aldığımız duyumlar Insider'ın dünyanın en önemli girişim sermayesi fonlarından Sequoia Capital'dan yatırım alacağı yönündeydi. Kısa süre önce bu yatırımın imza süreçlerinin tamamladığı ve yatırımın gerçekleştiğini konuya yakın kaynaklarımızdan öğrendik.

Henüz Insider yetkililerinden konuyla ilgili bir açıklama gelmedi ancak 10 milyon doların üzerinde bir yatırım turunun gerçekleştiği duyumlarımız arasında.

Wired UK’e göre 2017 yılında İstanbul merkezli en gözde 10 girişimden biri olan ve geçtiğimiz dönemlerde 2,2 milyon dolar yatırım alan Insider, Londra, Moskova, Singapur, Dubai, İstanbul, Varşova, Kuala Lumpur, Cakarta, Sidney, Seul, Tokyo, Bangkok, Taipei ve Kiev'de ofislere sahip.

Bu tur öncesinde toplamda 3,1 milyon dolar yatırım alan Insider, 212, 500 Startups, Aslanoba Capital, Doğan Grup bünyesindeki Öncü GSYOGBA ve Wamda Capital'ın da aralarında bulunduğu ülkemizden önemli yatırım şirketlerinin desteğini almış durumda.

Apple ve Google'ın yatırımcılarından

1972 yılında Don Valentine tarafından kurulan Sequoia Capital, bugüne kadar 1500'ün üzerinde yatırıma imza attı. Apple, Google, Oracle, PayPal, Stripe, YouTube, Instagram, Yahoo! ve WhatsApp gibi günümüzün teknoloji devlerinin de yatırımcıları arasında bulunan Sequoia Capital, şimdiye kadar 17 turda 7,8 milyar dolar fon toplayarak 250'den fazla firmaya yatırım yaptı. Insider'ın Sequoia Capital'den aldığı yatırıma dair detaylar paylaşılınca sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.