Sigortacılık sektörü teknoloji ile değişiyor: Allianz'dan Apple ve Cisco ile çalışan şirketlerin siber güvenlik sigortasında indirim

Sigortacılık sektörü teknoloji ile değişiyor: Allianz'dan Apple ve Cisco ile çalışan şirketlerin siber güvenlik sigortasında indirim

Apple ve Cisco, Allianz ile anlaşarak kendi ürünlerini kullanan işletmelere siber güvenlik sigortası ödemelerinde daha iyi şartlar sunmaya başladı. Bu şartların içinde daha düşük sigorta ücretleri veya bazı durumlarda sigorta ücreti ödenmemesi de yer alıyor. Allianz ise Apple ve Cisco'nun ürünlerinin teknik temellerini değerlendirdikten sonra bu yeni şartlara karar verdiğini söylüyor.

Apple'ın bugün yaptığı açıklamaya göre Cisco'nun Ransomware Defense, Apple'ın ise iPhone, iPad ve Mac ürünlerini inceleyen Allianz, bu ürünlerin işletmelere üst seviyede bir güvenlik sunduğunu buldu. Özellikle Cisco'nun Ransomware Defense ürünü düşünüldüğünde, Allianz'ın bu kararı vermesi oldukça mantıklı. Zira Ransomware Defense, gelişmiş e-posta güvenliğine ve endpoint protection özelliğine sahip. Üstelik ürünün kötü niyetli siteleri engelleme özelliği de malware, ransomware saldırılarına ve diğer siber tehditlere karşı ciddi bir koruma sağlıyor.

Apple'a baktığımızda ise iOS cihazlardaki yazılım, donanım ve servis entegrasyonunun, sistemin her bileşeninin güvenilir olmasını sağladığını görüyoruz. Bu güvenlik kullanıcılara cihazın başlatılmasından üçüncü parti uygulamaların yüklenmesine kadar olan süreci de kapsıyor. Apple kullanıcıları her zaman açık olan donanım şifrelemesinden faydalanırken, cihazlar Transport Layer Security ve VPN gibi güvenlik protokollerini de destekliyor.

Bu yeni siber güvenlik sigortası çözümünde AON'un siber güvenlik çalışanları da yer alıyor. Çalışanlar, potansiyel müşterilerin başına gelen bir siber güvenlik durumunu değerlendirerek savunmalarını nasıl geliştirecekleri konusunda önerilerde bulunabiliyor. Müşteriler, bir malware saldırısı esnasında Cisco ve AON'un Acil Müdahale Ekibi'ne erişebiliyor.

Özellikle ABD'de Equifax ve Target gibi şirketlerin karşılaştığı saldırılar düşünüldüğünde siber güvenlik saldırılarının işletmeler için ciddi bir problem olduğunu söyleyebiliriz. Bu problem, önlem almak için yapılan harcamaları da beraberinde getiriyor. Zira National Association of Insurance Commissioners, 2016 yılında ABD'deki siber güvenlik sigorta primlerinin 1,35 milyar olduğunu açıklamıştı.

Bu yapılan yeni anlaşmayla birlikte işletmeler sigorta primleri konusunda rahat bir nefes alırken, Apple ve Cisco da işletme alanında yeni müşterilere kavuşacak. Anlaşma Türkiye'yi kapsamıyor ama ilerleyen süreçte ülkemizde de hangi kampanyaların ve ürünlerin ön planda olabileceğinin izlerini taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.