Tesla mağazalarda otomobillerini değil güneş enerjisi ürünlerini sergileyecek

Tesla mağazalarda otomobillerini değil güneş enerjisi ürünlerini sergileyecek

Tesla'nın güneş enerjisi ürünleri Powerball, solar çatı panelleri ve güneş panelleri artık sadece Tesla'nın sitesi üzerinden değil, aynı zamanda Home Depot mağazalarından da satın alınabilecek. Şimdiye kadar site üzerinden sipariş edilebilen bu ürünler, bu yıl Temmuz ayı itibariyle 800 mağazada boy gösterecek.

ABD'de 2200 mağazası bulunan Home Depot ise Tesla'nın yeni müşterilere ulaşmasında kilit rol oynayacak. Home Depot'nun mağazalarına yerleşecek olan Tesla kiosklarında interaktif tanıtım gösterileri, bilgilendirme ve satın alma özellikleri bulunacak. Bu kiosklarda Tesla çalışanlarının da görev alacağını belirtelim.

Tesla'nın SolarCity'yi satın aldığı döneme baktığımızda SolarCity'nin ürünlerini tanıtmak ve satmak için  kapıdan kapıya satış tekniği kullandığını görüyoruz. Tesla'nın şirketi satın almasında sonra ise ürünler Tesla'nın web sitesinin yanı sıra galerilerinde de yerini aldı. Ancak şirket bu yöntemle sadece kısıtlı bir kaç konumda dar bir hedef kitleye ulaşabildi. Home Depot hamlesiyle Tesla, müşteri profilini genişletmeyi başarabilir.

Bu konuda basında yer alan ilk haberler Tesla kiosklarında sadece Powerball ve güneş enerjisi panelleri satışı yapılacağını belirtiyor. Yine haberlere göre kiosklar üzerinden solar çatı panellerinin satışı üretimin artmasıyla birlikte söz konusu olabilecek. Yine de ABD'deki 800 mağazada diğer iki ürünün tanıtılması ve satışı, ciddi bir talebi beraberinde getirecektir. Böyle baktğımızda geçen yıl Ağustos ayında Tesla’nın ilk güneş enerjisi panelli çatısını kendi evine kurduran Elon Musk'ın sürdürülebilirlik odaklı master planının adım adım gerçekleşmeye devam ettiğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.