Tesla'nın solar çatı panelleri ömür boyu garantiyle ön siparişe açıldı

Tesla'nın solar çatı panelleri ömür boyu garantiyle ön siparişe açıldı

Elon Musk'ın geçtiğimiz Ekim'de tanıttığı, haneler için geleceğin en önemli enerji çözümlerinden biri olması beklenen Tesla’nın solar çatı panelleri, ön siparişe açıldı. Solar çatı panelleriyle ilgili merakla beklenen detayları paylaşan Tesla, panellerini (tahmin edilenden) düşük fiyat ve sonsuz garanti gibi avantajlarla müşterilere sunuyor.

Metrekaresi 21.58 dolar

Bugüne kadar gördüğümüz ve evlerin çatılarında görüntü kirliliği oluşturan güneş enerjisi sistemlerini ortadan kaldırmak için tasarlanan solar çatı panelleri, standart bir çatı paneli olarak görülse de güneş enerjisini depolayarak elektrik faturalarından tasarruf etmenizi sağlayacak.

Elon Musk, Ekim ayında solar çatı panellerinin standart panellere oranla daha uygun fiyatlı olacağını açıklamış olsa da bu kararından geri adım atan Tesla, solar çatı panellerinin metrekaresinin 21.58 dolar fiyat etiketine sahip olacağını duyurdu. Örnek vermek gerekirse 3 bin metrekare büyüklüğündeki bir çatı 65 bin dolara solar çatı panelleriyle donatılabilecek. 3 bin metrekare büyüklüğündeki bir çatıyı standart panellerle donatmanın bedeli ise yaklaşık 45 bin dolar. Arada ciddi bir fiyat farkı olsa da, yenilenebilir enerjinin doğadaki maliyet avantajı, bu farkı kompanse edebilir.

Ömür boyu garanti!

Solar çatı panelleri, standart çatı panellerine oranla nispeten daha pahalı olsalar da, hem elektrik faturalarındaki tasarruf hem de daha uzun ömürlü olmaları düşünüldüğünde çok daha mantıklı bir alternatife dönüşüyor. Yaklaşık 30 yıl boyunca sorunsuz bir şekilde kullanılabileceği açıklanan solar çatı panellerinin garanti süresi ise ömür boyu.

Solar çatı panelleri dokulu cam, pürüzsüz cam, Tuscan cam ve French slate olmak üzere 4 farklı seçeneğe sahip. Fakat sadece dokulu ve pürüzsüz cam modelleri ön siparişe açıldı; diğer modeller 2018 yılı itibariyle ön siparişe sunulacak.

Slo-mo hail cannonball impacting Tesla solar roof tile

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Solar çatı panellerinin tanıtılmasının yaklaşık bir ay sonrasında Tesla, güneş enerjisi sistemleri üzerinde çalışan SolarCity'i 2.1 milyar dolara satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.