Jack Dorsey kripto para ekosisteminin geleceğine inandığını belirtti

Jack Dorsey kripto para ekosisteminin geleceğine inandığını belirtti

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, bitcoini desteklediklerini ve kripto para sisteminin uzun vadede herkes için daha ulaşılabilir bir finansal yapı sağlayacağına inandığını belirtti.

Kripto para piyasası son zamanlarda büyük oyuncu ve yatırımcılarında dikkatini çekmeye başladı. Bu genişlemeler kullanıcıların kripto paralara adapte olabilmesi için yeni yollar açıyor. Teknoloji devi Microsoft, geçen yıl bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlamıştı. Ancak son dönemde yaşanan işlem yavaşlığı ve işlem ücretlerinde ki artış, Microsoft’un bitcoini ödeme yöntemlerinden tekrar çıkartmasına neden olmuştu.

Bu gelişmelere rağmen Twitter CEO’su Dorsey bitcoine olan desteğini gene Twitter üzerinden; anında bitcoin alım-satım işlemlerini CashApp üzerinden yapabilirsiniz, biz bitcoine ve geleceğine inanıyoruz sözleri ile duyurdu.

Dorsey’in bu açıklamaları son dönemde teknoloji devlerinin kripto ekosistemine ilişkin başladıkları çalışmalar sırasında gerçekleşti. CoinBase, dünyanın en büyük müşteri ilişkileri yönetimi platformu olan SalesForce eski yöneticisi Tina Bhatnagar’ı işe aldı. Bunun yanında 30 Ocak’ta Facebook kendi platformu üstündeki bütün kripto para ve ICO reklamlarını yasakladığını açıkladı. Dorsey’in, banka hizmetlerine erişimi olamayan kişiler için bir nimet olarak görülen bitcoine yaklaşımı, Zuckerberg’in tam tersi gibi görünüyor. Facebook kripto ekosisteminin sunduğu olanakları tamamen reddediyor gibi.

Bu tartışmalar bir kenara kripto ekosistemi hızla büyümeye ve adapte olmaya devam ediyor. Japonya bitcoini yasal bir ödeme sistemi olarak kabul etti ve arkasından Tokyo merkezli SBI Holding Ripple’ı(XRP) sanal kredi kartları sisteminde kullanmayı planladığın açıkladı. Yakın zamanda Brisbane havaalanı ve KFC Kanada kripto para ödeme yöntemlerini kabul etmeye hazırlanıyor. Mesajlaşma uygulaması Line’ın kripto para borsası hizmeti vermeye başlayacağını duyurması ise bu adaptasyonların gitgide hız kazanacağının bir kanıtı gibi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.