Facebook kripto para ve ICO reklamlarını yasaklıyor

Facebook kripto para ve ICO reklamlarını yasaklıyor

Facebook dün reklam ilkelerine bir yenisini daha ekleyerek kripto para, ikili yatırım ve ICO'lar ile ilgili reklamların sıklıkla yanıltıcı veya aldatıcı uygulamalarla ilişkilendirildiğini ifade etti. Şirket, bu ilkeyle birlikte platformda bu tarz reklamların yasaklanacağını duyurdu. İlkede yer alan bu açıklamayı Ürün Yönetimi Direktörü Rob Leathern de paylaştığı blog gönderisinde yineledi.

Bitcoin, ethereum gibi kripto paraların ve ICO'ların son aylarda gittikçe popülerleşmesiyle birlikte konu hakkında detaylı bilgiye sahip olmayan bir çok kişi bu alanda yatırım yapmaya yöneldi. Bu yönelim aynı zamanda, bu durumu kötüye kullanmak isteyen insanları da harekete geçirerek yeni dolandırıcılık vakalarının ortaya çıkmasına sebep oldu.

Aslında Facebook kripto paralara, ikili yatırımlara veya ICO'lara karşı değil. Hatta insanların keşfetmeye ve öğrenmeye devam etmesini istiyor. Ancak Leathern kullanıcıları kötü niyetli reklamlardan korumak istediklerini şu cümlelerle aktarıyor:

Kripto paraların, ikili yatırımların ve ICO'ların reklamını yapan ancak bu konuda iyi niyetli davranmayan bir çok şirket var.

Bu reklam ilkesinin oldukça geniş kapsamlı olduğunu söyleyen Leathern bunun özellikle yapıldığını da vurguluyor. Zira burada şirketin amacı kripto paraları, ikili yatırımları ve ICO'ları içeren yanıltıcı veya aldatıcı reklamların tespitini iyileştirmek için çalışmaya devam etmek. Facebook zaman içinde bu durumda gelişme yaşandığı taktirde reklam ilkesini ve yaptırımlarını yeniden değerlendireceğini de ifade ediyor. Leathern bu konuyu şöyle açıklıyor:

Bu reklam ilkesi, dolandırıcıların Facebook'taki varlıklarıyla kar elde etmesini zorlaştırmak ve reklamlarımızın doğruluğunu ve güvenliğini geliştirmek için yönünde devam eden bir çalışmanın bir parçası.

Son zamanlarda haber kaynağında ciddi bir değişime giden Facebook, reklamlarındaki denetimi arttırarak kullanıcılarına daha güvenli bir ortam sunmayı hedefliyor. Daha önce algoritmanın kullanıcıları yanıltıcı haberlere sürüklemesi sonucu 2016 ABD Başkanlık seçimlerinin Rusya tarafından manipüle edilmesi, krizinin odak noktası haline gelen Facebook, görünen o ki; bu durumun bir daha yaşanmaması için elinden geleni yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.