Güney Kore Maliye Bakanı kripto paralara bir yasaklama olmayacağını doğruladı

Güney Kore Maliye Bakanı kripto paralara bir yasaklama olmayacağını doğruladı

Geçtiğimiz Ocak ayının başlarında ortaya çıkan Güney Kore’den kripto paralara ilişkin tamamen yasaklama söylentileri piyasalarını olumsuz etkilemişti.

Bu spekülasyonlar ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınan Güney Kore Maliye Bakanı Kim Dong-yeon; Kripto paralara ilişkin herhangi bir yasaklama ya da başka yöntemler ile baskılama gibi bir uygulamanın planlanmadığını açıkladı.

Ocak ayının başlarında Kim Dong ve Adalet Bakanı Park Sang-ki bir basın toplantısı düzenlemiş, toplantının sonlarına doğru kripto para borsalarını yasaklamaya ilişkin bir çalışmanın olabileceğini söylemişlerdi. Bu sözler basın tarafından "yasaklama kesin" haberleri olarak verilince borsada büyük satışlar başlamıştı.

Güney Koreli kripto para yatırımcıları, bakanların görevinden alınmasını ve yönetmeliklerin azaltılması talep ettikleri 200 bin kişi imzalı bir dilekçe ile hükümete başvurdu. Bu kadar çok sayıda imzanın olduğu bir dilekçeye, Güney Kore hükümeti resmi olarak cevap vermek durumunda.

Kim Dong, gümrüklerde ki “yasa dışı” işlerde kripto paraların kullanımına ilişkin raporlardan da bahsederek, yasama organlarının önceliğinin düzenlemeler olduğunu ekledi. Gümrük servisinin tespit ettiği 600 milyon dolarlık yasadışı ticarete ilişkin güvenlik güçlerinin soruşturması 30 Ocak Salı günü yürürlüğe giren anti-anonim ticaret yasaları gereği başladı.

Anti-anonim banka hesapları yasası daha başlar başlamaz büyük sorunları da beraberinde getirecek gibi. Yeni sistemin bankalara getirdiği iş yükü bir yana, düzenlemeler ülkedeki küçük ölçekli kripto para borsalarının sonunu da getirecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.