Facebook Haber Kaynağı'nda daha fazla yerel haber göreceksiniz

Facebook Haber Kaynağı'nda daha fazla yerel haber göreceksiniz

Mark Zukcerberg dün paylaştığı durum güncellemsinde, Facebook'ta yapılan yeni güncellemeyle birlikte kullanıcıların Haber Kaynağında daha fazla yerel haber göreceklerini duyurdu. Mark Zuckerberg'in açıklamasının yanı sıra Facebook da paylaştığı blog gönderisinde kullanıcıların yaşadığı alanlardan çıkan haberlere ve haber yayınlarına öncelik vermesinin sağlandığını duyurdu.

Our next update on our 2018 focus to make sure Facebook isn't just fun but also good for your well-being and for...

Gepostet von Mark Zuckerberg am Montag, 29. Januar 2018

Daha önce algoritmanın kullanıcıları yanlış haberlere sürüklemesi şirketi de  2016 ABD Başkanlık seçimlerinin Rusya tarafından manipüle edilmesi, krizinin odak noktası haline getirmişti. Facebook ortaya koyduğu bu yeni algoritma değişimiyle hem bu tarz bir krizin tekrara yaşanmasını önlemeye hem de  kullanıcıların güvenini yeniden kazanmaya çalışıyor olabilir.

Mark Zuckerberg ise paylaştığı gönderide şu açıklamalara yer verdi:

Bugünden başlayarak haber kaynağında yerel ilçe veya şehrinizdeki haber kaynaklarından daha çok haber göstereceğiz. Eğer yerel bir yayıncıyı takip ediyorsanız ya da eğer biri yerel bir haber paylaşırsa, bu içerik Haber Kaynağı'nda daha yukarıda çıkabilir. Bu uygulamayı ilk olarak ABD'de başlatacağız ve hedefimiz bu yıl içinde daha fazla ülkeye yayılmak.

Facebook'un açıklamasına göre eğer bir haberin linkleri dar bir coğrafik alanda yer alan kullanıcılar tarafından tıklanıyorsa, Facebook o haberin yayıncısını yerel yayıncı olarak değerlendiriyor.

Son yıllarda Google ve Facebook platformlarında büyük haber yayıncılarıyla rekabet eden yerel yayınlar, yükselen reklam bütçeleri ve okuyucu sayısının düşüşü ile oldukça zarar gördü. Belki de bu algoritma değişimi markaları olumsuz etkilerken, yerel yayıcılar için bir umut ışığı olur.

Ne de olsa Mark Zuckerberg, geçtiğimiz haftalarda yayıncılara daha fazla görüntülenmenin sırrını verid. Yüksek kaliteli, güvenilir ve bilgilendirici içeriklerin daha fazla Haber Kaynağı’nda görülebileceğini açıklayan Zuckerberg, bu yolla hem sosyal ağda kaybettiği etkileşimi hem de kullanıcıların güvenini geri kazanmayı hedefliyor.

Yerel yayıncılığı destekleyen tek teknoloji şirketi Facebook değil. Google da geçtiğimiz hafta bir yerel haber servisi olan Bulletin uygulamasını ABD'deki iki yerel bölgede kullanıcılara açarak, yurttaş gazeteciliğini desteklemeye başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.