Alman otomobil üreticileri, Tesla Model 3'ü yakın incelemeye mi aldı?

Otomotiv dünyasının güçlü isimleri BMW, Mercedes ve Audi'nin on yıllardır hakim oldukları pazardaki güçleri Tesla'nın yıkıcı teknolojisi ile sarsılıyor.

Otomotiv dünyasının güçlü isimleri BMW, Mercedes ve Audi'nin on yıllardır hakim oldukları pazardaki güçleri Tesla'nın yıkıcı teknolojisi ile sarsılıyor.

Önümüzdeki yıllarda pazarda rakiplerine toz attıracak olan Tesla'nın araçları ise Alman otomobil üreticilerinin yakın markajında olduğunu biliyoruz.  Almanya'ya gelen iki adet Tesla Model 3 aracına ait fotoğrafların sosyal medyada paylaşılması adeta olay yarattı. Facebook'a sızan görüntüler, Doğu Almanya şehri Leipzig etiketiyle paylaşılmış olsa da, DHL ile gönderilen araçların üzerinde Stuttgart (STR) olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Bu arada Stuttgart, Mercedes ve Porsche'nin evi olarak biliniyor. Leipzig'de ise BMW'ye ait bir merkez bulunuyor. Paylaşılan fotoğraflar Tesla araçlarının ne amaçla kargolandığı bilgisini vermiyor. Ancak önceki yıllarda araç üreticilerinin Tesla araçlarını incelediklerini hatırlatmakta fayda var.

Zira geçtiğimiz yıl Mercedes mühendisleri, markanın  SUV model elektrikli aracını piyasaya sürmeden önce Tesla'ya ait Model X'i parçalara ayırmıştı. Yine bir yıl önce, Audi aynı şeyi Model X'e yaptı, ancak bunu Avrupa'da kullanılmadan önce ABD'de kendi Model X'ini satın alarak yaptı.

Araç üreticileri her ne kadar elektrikli araç üretimine odaklansalar da aynı segmentteki ürünlerde şimdilik Tesla araçlarının performansını yakından takip ediyorlar. Bildiğiniz üzere Tesla Model 3, uygun fiyatı, ezber bozan tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmişti.  Tesla'nın yıkıcı inovasyon modeli ile daha önceleri ulaşılması zor ve pahalı olan araçları kolayca ve kitlesel olarak pazara ulaştırmak istemesi şüphesiz pazarın dengelerini alt üst edecek.

Bu arada Model 3'ün nasıl üretildiğini merak ediyorsanız, Elon Musk tarafından paylaşılan ve aracın hatta nasıl üretildiğine yönelik kısa video ilginizi çekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.