Apple, HomePod'un ilk reklamında ses kalitesine odaklanıyor

Apple, HomePod'un ilk reklamında ses kalitesine odaklanıyor

Apple'ın geçtiğimiz günlerde ön siparişlerin ardından yayınladığı HomePod reklamları ürünlerin ses kalitesini farklı bir yaklaşımla ele alıyor. Her biri 15 saniye olan reklamlarda Kendrick Lamar'ın DNA'şarkısı, Hembree'nin Holy Water şarkısı, Big Boi'un All Night şarkısı ve Lizzo'nun Ain’t I şarkısı yer alıyor.

Reklamlarda HomePod'un özellikleri hakkında bir bilgilendirme söz konusu değil. Apple onun yerine baslara, ritme, distortion'a ve equalizer'a vurgu yaparak Homepod ile müziğin nasıl duyulabileceğini görselleştiren bir reklam kullanmayı tercih etti. Hatta HomePod, videonun sonlarına doğru sadece son 2 saniye boyunca görünüyor. Her bir videonun açıklamasında ise şu cümleler yer alıyor:

Homepod. Çığır açan bir hoparlör. Nihai müzik otoritesi. Akıllı bir ev asistanı.

Apple, cihazı ilk olarak Aralık 2017'de piyasaya sürmeyi planlamıştı. Ancak HomePod bir kaç aylık gecikme ile 9 Şubat'ta resmi olarak piyasaya sürülecek. Ürünü inceleyenler tarafından yapılan yorumlarda HomePod'un ses kalitesi ve Siri entegrasyonu övgü aldı. Cihazın piyasaya sürülmesiyle beraber aralarında Amazon, Lenovo ve Google'ın da yer aldığı akıllı ev asistanı üreticileri arasında ciddi bir rekabet söz konusu olabilir.

Ne de olsa Apple’ın üst düzey yöneticisi Phil Schiller, HomePod’u geliştirirken iddialı açıklamalarda bulunmuştu. Sonos hoparlörlerin akıllı hoparlör olmadığını, Amazon’un Echo’larının ise yeterince iyi hoparlör olmadıklarını dile getiren Schiller'in görünen o ki HomePod'dan beklentisi oldukça büyük.

https://youtu.be/bt2A5FuaVLY

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.