Apple'ın akıllı hoparlörü HomePod tanıtıldı

Apple'ın akıllı hoparlörü HomePod tanıtıldı

Apple'ın dün başlayan WWDC 2017 etkinliğinde ev tipi akıllı hoparlörü HomePod ilk kez tanıtıldı. Kütüphanesinde 40 milyon adet şarkı bulunan Apple Music ile entegre çalışmak üzere geliştirilen cihaz Siri'yi de destekliyor. Apple'ın iddialı tasarımıyla ön plana çıkan HomePod, temiz bir bass kalitesi ve yüksek kaliteli ses için dizayn edilmiş.

Apple'ın üst düzey yöneticisi Phil Schiller, HomePod'u geliştirirken iddialı açıklamalarda da bulundu. Sonos hoparlörlerin akıllı hoparlör olmadığını, Amazon'un Echo'larının ise yeterince iyi hoparlör olmadıklarını dile getiren Schiller, HomePod'un hem akıllı hoparlör hem de kaliteli bir hoparlör olduğunu belirtti. İçerisinde Apple'ın A8 çipli işlemcisini barındıran HomePod gizlilik konusunda da ön plana çıkıyor ve tüm çalışma prensibi kimliksizliğe yönelik.

HomePod aynı zamanda evdeki akıllı cihazlarınızı da yönetmenizi sağlayacak. HomeKit ile entegreli çalışabilecek olan HomePod sayesinde örneğin HomeKit destekleyen bir akıllı ampulunuzu sesli komutunuzla açıp kapatabilmeniz mümkün olacak.

HomePod 2017 sonunda piyasada

Apple'ın HomePod için belirlediği çıkış tarihi Aralık 2017 olarak duyuruldu. HomePod ilk etapta sadece ABD, İngiltere ve Avustralya'da satışa sunulacak. HomePod'un satış fiyatı ise 349 dolar olarak belirlenmiş durumda. Hemen aşağıdan HomePod için hazırlanan ve Apple'ın YouTube sayfasında yayınlanan ilk tanıtım videosunu da izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=1hw9skL-IXc

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.