Lenovo, Amazon Echo benzeri akıllı asistanını tanıttı

Lenovo, Amazon Echo benzeri akıllı asistanını  tanıttı

Lenovo, Amazon'la iş birliği içinde geliştirdiği akıllı asistanını CES 2017'de tanıttı. Amazon'nun sanal asistanı Alexa desteğiyle karşımıza çıkan Lenovo'nun akıllı hoparlörü, Amazon Echo modeline oldukça benziyor.

Sahip olduğu mikrofonlar sayesinde sesli komutları yerine getirebilen akıllı asistan, listeler oluşturma, alarm kurma, müzik çalma ve internetten aramalar yapma gibi yeteneklere sahip. Yeşil, gri ve turuncu olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle karşımıza çıkan akıllı asistan, Intel Atom işlemci barındırıyor.

360 dereceye eşit bir şekilde ses verebilen akıllı asistan, üzerinde 8 adet mikrofon bulunduruyor ve 5 metreye kadar ses algılayabiliyor. Ayrıca akıllı asistanın Lenovo akıllı ev aletleri ve diğer üçüncü parti cihazlarla uyumlu olacak şekilde tasarlandığını da ekleyelim.

Aynı zamanda akıllı hoparlörün Harmon Kardon versiyonu olacağını da iletelim. Özellikle ses performansına önem gösteren kullanıcılar tarafından tercih edilecek olan Harmon Kardon versiyonun daha yüksek bir fiyat etiketiyle geleceğini ve siyah renk seçeneğine sahip olacağını da belirtelim.

Lenovo'nun Android ve iOS platformları için geliştirdiği bir uygulama sayesinde kullanılacak olan akıllı asistanın fiyatı ise 130 dolar. Daha iyi bir ses kalitesiyle gelecek olan Harmon Kardon modelinin fiyatı ise 180 dolar olarak belirlenmiş. Pazardaki en büyük iki rakibinin fiyatlarını da hatırlatmak gerekirse Amazon Echo modeli 180, Google Home modeli ise 130 dolar fiyat etiketlerine sahipler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.