Nissan, Japon kültürünün geçmiş ve futuristik konseptini taşıyan Xmotion SUV'u tanıttı

Nissan, Japon kültürünün geçmiş ve futuristik konseptini taşıyan Xmotion SUV'u tanıttı

Japon otomobil araç üreticisi Nissan Detroit'ye düzenlenen Kuzey Amerikan Uluslararası Otomobil Fuarı'ında yeni Xmotion SUV konseptini tanıttı.

Yeni konsept, çarpıcı tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Araç üreticisine göre,  Xmotion SUV'un tasarımı, Japon kültürünün geçmiş ve futuristik özelliklerinin buluşmasının bir eseri.

Nissan, yeni konsept ile ilgili olarak Japonya'daki Fuji Dağı'nın geleneksel manzarasını ve ülkenin teknolojik mimarisini bir araya getirdiklerini belirtiyor.  Aracın tasarım ve renk ekibi üyeleri, araca entegre edilecek geleneksel el sanatlarını, ruhları, teknikleri ve malzemeleri, zanaat müzelerinde incelemek ve daha iyi anlamak için  ahşap işçileri ve marangozlar ve tapınaklar konusunda uzmanlaşmış marangozlarla vakit geçirdiler.

Virtual Koi

Xmotion, dış tasarımı kadar iç tasarımı ve teknik yönleri ile de göz dolduruyor. Araç içindeki Virtual Koi (sanal Japon balığı) isimli akıllı asistan, sürücülere akıllı bir navigasyon görevinin üstleniyor. Virtua Koi aynı zamanda bütün akıllı asistanların yaptığı gibi istenilen şarkının seçilmesi ve çalınmasında da aktif rol oynuyor.

Sürücülerin araç içi koşullarını kontrol etmesini sağlayan özellik, 'floating commander (gezici komutan)'  ise Xmotion konsepti ise dikkat çeken diğer bir özellik. Aracın konsolunda bulunan bu özellik, yolcunun hareketini algılayabiliyor. İçinde hareket sensörü bulunan floating commander, eğlence sistemini, ayrıca ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme kontrol etmek için de yolcunun elinin hareketlerini tarıyor.

Öte yandan dokunmatik ekranlı kontrol mekanızması Nissan Intelligent Mobility teknolojisi çerçevesinde geliştirildi.  Nissan Intelligent Mobility, geçtiğimiz günlerde beyin gücü ile komut alan bir otomobil çalışması  ile gündemimize düşmüştü. Nissan'ın bu teknolojisi yapay zekanın gücü ile akıllı sürüş, akıllı güç ve akıllı entegrasyona odaklanıyor.

Xmotion SUV, şimdilik bir protipten ibaret. Ancak elektrikli araç pazarının hızla büyüdüğü nihai pazarda meraklıları için oldukça cezbedici bir ürün olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.