Google, yüzeyleri hoparlörlere çeviren teknoloji şirketi Redux'un satın alımını tamamladı

Google, yüzeyleri hoparlörlere çeviren teknoloji şirketi Redux'un satın alımını tamamladı

Geçtiğimiz Ağustos ayında İngiltere merkezli teknoloji girişimi Redux'u sessiz sedasız şirket bünyesine katan Google, satın alma işlemlerini tamamladı.

2013 yılında kurulan Redux, özelleştirilebilir, yüksek çözünürlüklü haptik (örn; kullanıcıda dokunma hissi yaratan yüzey) geri bildirimi sağlayan ürünler ve siparişe özel sistemler geliştiriyor.

Bloomberg'de yer alan bilgilere göre, Google'ın Redux'u ne kadara satın alıdığı bilinmiyor. Ancak Arie Capital liderliğinde bir grup yatırımcı tarafından desteklenen Redux, Mart 2017'de toplamda 5 milyon dolarlık bir yatırıma ulaşmıştı. LinkedIn sayfasında yer alan bilgilere göre, 178 patenti olan şirket, bilgi işlem, mobil, otomotiv ve endüstriyel kontroller dahil pazarlar üzerinde yoğunlaşıyor.

Bu arada Google'ın teknoloji girişimini ne amaçla satın aldığı da sır gibi saklanıyor. Ancak bu yıl düzenlenen CES 2018'de akıllı asistanların her endüstride açık ara konuşulan bir konu olduğunu düşündüğümüzde, Google'ın Redux teknolojisini Google Home'da kullanabileceği yapılan tahminler arasında. Redux, dikkatleri üzerine ilk kez Las Vegas'ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı; CES 2015'te çekmişti.

Öte yandan elektronik yüzeyleri hoparlörlere çeviren Redux teknolojisinin, Google'a ait Pixel akıllı telefonlar dahil olmak üzere ChromeBook dizüstü bilgisayarlarda hatta otonom otomobiller de bile kullanılabileceği tahmin ediliyor. Şirket CEO'su Nedko Ivanov'un,  geçtiğimiz yıl yaptığı açıklaması da bu tahmini kuvvetlendiriyor.

Ivanov, "Teknolojimiz akıllı telefon üreticilerinin daha büyük bir batarya ile doldurulabilecek değerli telefon alanlarını geri kazanmalarını sağlıyor" demişti.  Ivanov'a göre,  yüzey ses teknolojisi, geleneksel mikro hoparlörlerden daha verimli. Bu da tüketicilerin  daha uzun süre kendi telefonlarında video izleyebilmesi ve müziklerini dinleyebilmesi anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.