Yapay zekanın geleceğini belirleyen 100 girişim

Filmlere, romanlara 10 yıllardır konu olan yapay zeka teknolojilerine dair geleceğe yönelik kaygılar var. Ancak yapay zeka bir süredir insanlık için değer katacak noktalara hizmet ediyor.
Yapay zekanın geleceğini belirleyen 100 girişim

Yapay Zeka (AI), reklam ve yaratıcılık festivallerinden teknoloji fuarlarına kadar farklı sektörleri ve alanları kapsayan etkinliklerin ana teması haline geldi. Filmlere, romanlara 10 yıllardır konu olan yapay zeka teknolojilerine dair geleceğe yönelik kaygılar var. Ancak yapay zeka bir süredir insanlık için değer katacak noktalara hizmet ediyor.

CB Insights, San Francisco'da düzenlenen A-Ha! Konferansı'nda, yapay zeka alanında farklı sektörlerde hizmet veren 100 girişimi açıkladı. Listede yer alan girişimler 367 anlaşma karşısında, toplamda 11,7 milyar dolar yatırım aldılar.

Şirketler, yatırımcı profili, teknoloji yeniliği, takım gücü, patent faaliyeti, finansman geçmişi, değerleme ve işletme modeli dahil olmak üzere çeşitli kriterlere dayanıyor. 2000'den fazla yeni kurulan şirket, kriterlerin yer aldığı bir havuzdan seçildi.

AI alanında faaliyet gösteren 100 şirketin endüstri odakları, aldıkları yatırımları ve hangi ülkelerde kurulduklarını aşağıdaki listeden bulabilirsiniz.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.