ELLIQ: Yaşlıların yalnızlıklarına son veren sosyal robot

ELLIQ: Yaşlıların yalnızlıklarına son veren sosyal robot

Dünya hızla değişiyor ve bu değişim toplumun en küçük birimleri olan ailelerin yapılarında bile hissediliyor. Değişen aile yapıları ile birlikte yalnızlığı ve mutsuzluğu en çok yaşlılar hissediyor. Özellikle büyük şehirlerde hızlı yaşamın gerisinde kalan birçok yaşlı kişi kendisini evine hapsederek daha da yalnızlaşıyor.

WhatsApp ya da Facebook gibi en basit teknolojik uygulamaları kullanmak ise birçok yaşlı kişi için neredeyse imkansız. Bahsettiğim tüm bu sorunlara ELLIQ isimli küçük bir robot ile çözüm bulmaya çalışıyor.

Yaşayan tatlı bir masa lambasını andıran ELLIQ, yalnız yaşamaktan kendisini mutsuz hisseden yaşlılar için yeni bir arkadaş. ELLIQ, yaşlı yetişkinleri sosyal medya da dahil olmak üzere aileler ve arkadaşlar ile bağlantı kurmak ve dijital dünyanın karmaşıklığını aşmak için geniş bir teknolojiyi kullanmalarını sağlıyor.

ELLIQ konuştuğunda başını kaldırıp, yanıp sönüyor. Kişilerin ilaçları zamanında almasını hatırlatıyor ve bazen yaşlılara yürüyüşe çıkmaları için öneride bulunuyor.

Yatırımını 22 milyon dolara çıkardı

ELLIQ, yatırımcıların da ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Şirket, bugüne kadar A Serisinde toplam 20 milyon dolarlık yatırım şirket, aynı turda yatırımını 2 milyon daha artırdığını duyurdu. Şirketin, yatırımcı listesinde ise  Samsung NEXTGlory Ventures, Toyota AI VenturesSPARX Group gibi öncü isimler var.

Kişisel görüşüm, yaşlı aile üyelerimi bir robota teslim etmezdim ancak yaşlandığımda bir tane ELLIQ alma fikri kulağa fena gelmiyor :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.