Ether, ilk defa 1.000 doları geçerek kendi rekorunu kırdı

Ether, ilk defa 1.000 doları geçerek kendi rekorunu kırdı

900 dolar rekorunu kırmasının üzerinden 2 gün geçmeden Ether yeni bir rekora imza attı. Coinbase başta olmak üzere birkaç büyük borsada daha 1.000 dolar rekorunu kıran Ether için önemli bir kilometre taşı tamamlanmış oldu.

Her ne kadar bu haber yapılırken tekrar 1.000 dolar değerinin altına düşmüş olsa da Ether'in genel toplamda yaşadığı yükseliş gözle görülebiliyor. Ether aynı zamanda 100 milyar dolar sınırını da aşan 3. kripto para oldu ve şu anda Coinmarketcap verilerine göre en büyük 3. kripto para konumunda.

Ether'in uzun süre en büyük ikinci kripto para olarak yerini sağlamlaştırdığı düşünülürlen XRP'nin ikinciliği alması bir çok kişinin dikkatini XRP'ye çevirmesine neden oldu. Coinmarketcap verilerine göre XRP'nin pazar değeri sadece geçtiğimiz gün 40 milyar dolarlık bir artış göstermiş. Bu artışın arkasında Japonya'da 61 bankanın yeni altyapı çalışmalarında Ripple'nin teknolojisini kullanmayı planladıklarını açıklamaları ve Coinbase'de XRP'nin işlem görmeye başlayacağı söylentileri yer alıyordu. Coinbase Twitter'da yaptığı açıklamada yakın zamanda yeni bir kripto para ekleme gibi bir planlarının olduğunu söylemesiyle beraber XRP'de bir düşüş yaşandı.

Kripto para piyasası aralık ayının son 2 haftasında ciddi bir pazar kaybı yaşamıştı ve 630 milyar dolar değerinden 500 milyar dolara kadar düşmüştü. Bu düşüş bir süre devam etse de şu anda kripto para piyasası toplam 750 milyar dolar değerinin üzerine çıkmış durumda. 1 trilyon dolara ulaşması için 2018 yılının ilk ayının bitmesini beklemeyecek gibi görünüyor.

Kripto para piyasasının dominant birimi Bitcoin'in son dönemlerde 11.000 dolara kadar düşmesi bir çok geç yatırımcıyı (2017 yılı son çeyreğinde girenler) korkutmuş gibi görünüyor. Daha temkinli bir yükselişe başlayan bitcoin şu anda 260 milyar doları geçen piyasa değeri ile şu anda pazarın yüzde 33'ünü temsil ediyor. Bu oran giderek düşecek mi bilinmez fakat şu anda 2017 yılında bitcoinde olan gözler altcoinlere kaymış gibi görünüyor. 2018 yılının ilk çeyreği, yılın geri kalanının bir önizlemesi gibi olacak diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.