Ripple, Ethereum'u geçerek piyasa değeri en yüksek 2. kripto para oldu

Ripple, Ethereum'u geçerek piyasa değeri en yüksek 2. kripto para oldu

Sizlerle Ripple'nin 1 doları geçtiğini paylaşmamın üzerinden sadece 1 hafta geçmişti ki Ripple'nin dolar bazındaki değeri ikiye katlandı ve 29 Aralık Cuma gecesi Coinmarketcap verilerine göre 2.20 dola'a kadar çıktı. Asıl büyük haber ise oldukça uzun bir süredir  kripto para dünyasının en büyük ikinci pazar payına sahip olan Ethereum'un da tahtını almış olması. Bu haberi yazarkenki verilere göre Ripple pazar değeri olarak 82 milyar doları geçti ve 72 milyar dolarlık pazar payına sahip Ethereum'u yerinden ederek en büyük ikinci kripto para oldu.

XRP'nin ikinci sırayı aldığı ilk dakikalarda çok kısa bir süre sonra ETH tekrar ikinciliği almıştı fakat görünüşe göre XRP yerini sabitlemeyi başardı. En azından bir süre böyle gideceğini söyleyebiliriz.

Ripple neden artıyor?

Güney Kore piyasasının yatırımları dolayısıyla bazen çok ciddi fiyat artışı yaşayan XRP çok fazla şişirilen bir kripto para değildi. Bankalar arası para transferini kolaylaştırmayı amaçlayan Ripple, yaptığı anlaşmalar arttıkça daha fazla dikkat çekmeye başladı ve bir çok kripto para yatırımcısının artan ilgisiyle karşı karşıya kaldı.

Ripple'nin son yükselişinin asıl nedenine gelecek olursak Asya piyasalarının Ripple'ı keşfetmiş olması diyebiliriz. Ripple'ın 14 Aralık günü sitesinde yer verdiği bilgiye göre Japonya'daki 61 bankanın bağlı olduğu koalisyon Ripple blockchain altyapısını kullanarak yeni bir dijital ödeme sisteminin pilot çalışmasını başlatacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrası hem Japon hemde Güney Kore piyasası Ripple'a çok ciddi yatırım yapmaya başladı. Eğer bu pilot çalışma başarıyla gerçekleşir ve kullanıma geçerse Japonya ve Güney Kore arasında yeni, süper hızlı ve ucuz bir para transfer yöntemi kullanılmaya başlanmış olacak. Aynı zamanda Japonya içinde de para transferi konusunda büyük bir iyileşme yaşanmış olacak.

Moskova merkezli, blockchain ve kripto para yatırım fonu Polynom Crypto Capital'in kurucusu ve CEO'su Alexey Ivanov bu gelişmelerle ilgili kısa ve net bir açıklamada bulundu. "Asya piyasaları Ripple için delirecek!" 21 Aralık günü Forbes'a yaptığı bu açıklama ve bugün Ripple'nin geldiği noktayı düşünecek olursak Asya piyasaları Ripple'yi 1 haftadır kelimenin tam anlamıyla keşfetti ve %60'lık bir değer artışına neden oldu. Bu artışın devamının olup olmayacağı ise merak konusu.

Ripple'nin 2017 yılını güzel kapattığını söyleyebiliriz, 2018 yılı için sizce Ripple'ı neler bekliyor? Yorumlarınızı paylaşmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.