Ripple, tarihinde ilk defa 1 doları geçti

Ripple, tarihinde ilk defa 1 doları geçti

2012 yılından beridir kripto para piyasasında yer alan Ripple (XRP) kripto para dünyası için küçük fakat kendisi için büyük bir kilometre taşını geride bıraktı. 21 Aralık 2017 günü itibariyle ilk defa 1 dolar seviyelerini geçen Ripple, Coinmarketcap verilerine göre 1,16 dolara kadar çıktı. Bir diğer önemli detay ise piyasa değeri olarak 4. sırada bulunan Ripple'a sadece 1 hafta gibi kısa bir sürede 20 milyar dolar yatırım geldi ve yükseliş devam ediyor.

Birçok banka ile anlaşma yapan Ripple, istikrarlı bir şekilde bankalar ve kullanıcılar arasındaki etkili çözüm olma yolunda ilerliyor. Ripple kuruluş amacı olarak, global ekonominin ortak ödeme sistemi olmayı amaçlıyor. Blockchain teknolojisi ile geliştirilen ve merkezi olmayan Ripple geçtiğimiz Kasım ayında Standard Chartered ve Axis Bank tarafından ülkeler para akışını sağlamak amacıyla kullanılmaya başlanmıştı. Geçtiğimiz hafta ise American Express Avrupa ve Amerika'daki müşterilerini bağlamak amacıyla Ripple ağını kullanmaya başladığını açıkladı.

Ripple'nin bankacılık dünyasına kazandırdığı en önemli şey hız ve daha düşük maliyetler. Geleneksel bankacılık sistemlerinin 15-20 yıl öncesinin e-posta servisleri gibi olduğunu söyleyen Ripple geliştiricilerinden David Schwartz, farklı banka sistemleri arasında bağ kurmayı amaçladıklarını belirtiyorlar. Türkiye'de de Akbank tarafından kullanılmaya başlanan bu altyapı, gelecekte bir çok banka tarafından da tercih edilecek gibi görünüyor.

Ripple'nin değer kazanmasının bir nedeni yaptığı anlaşmalarken bir diğer önemli nedeni ise Asya piyasası. Güney Kore piyasalarında Ripple işlem hacmi son 24 saatte yaklaşık  yüzde 25 arttı ve yine Hong Kong merkezli borsa olan Bitfinex üzerinde Ripple hacmi yine yüzde 10 arttı. Bu da tüm borsalara yansıdı. Bu rekor yükseliş öncesi en hızlı artış yine Güney Kore borsaları dolayısıyla yaşanmıştı.

Ripple, madenciliği yapılamayan, 100 milyar XRP ile hayata başlayan ve işlemler sırasında ödenen düşük komisyonlar oranında piyasadan silinen bir kripto para. Bir çok kripto para, madencilik işlemi zorlaştığı için değerlenirken Ripple işlemler yapıldıkça piyasadan silindiği ve bu şekilde azaldığı için değer kazanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.