Spotify, ABD'de halka açılıyor

Müzik endüstrisinde neredeyse 12. yılını dolduran İsveç merkezli dijital müzik platformu Spotify halka açılıyor. Şirket, ABD'de düzenleyici kuruma gizli başvursa da Spotify'ın atacağı bu hamle 2016 yılının ortalarından beri konuşuluyordu.

Spotify, 2018'in ilk yarısının sonuna doğru direkt listeleme yapmayı planlıyor. Bu da yatırımcıların, konvansiyonel halka arz işlemi olmaksızın açık piyasa üzerinde hisse ticareti yapabilecekleri anlamına geliyor.

Şirket, bir süredir  borsada işlem görecek olan hisseleri için büyük yatırımcı şirketler ile görüşmelerini sürdürüyordu. Daha öncesinde Morgan Stanley, Goldman Sachs ve Allen&Co tarafından desteklenen şirketin, 2017 yılının dördüncü çeyreğinde ya da 2018 yılının ilk çeyreğinde NYSE'ye liste çıkaracağı belirtilmişti.

1,6 milyar dolarlık dava

Öte yandan şirket bugünlerde dev bir dava ile karşı karşıya. Zira müzik yapım şirketi Wixen Music Publishing, yayın haklarına sahip şarkıların haklarını ihlal ettiği gerekçesi ile Sportify'a 1,6 milyar dolarlık dava açmıştı. Dava yatırımların Spotify'a olan yaklaşımını olumsuz etkileyecektir. Yatırımcılar, konuya yönelik adım atmak için muhtemelen Wixen Music Publishing ile olan davasının sonuçlanmasını bekleyecektir.

61 pazarda servis veren Spotify'da 30 milyondan fazla şarkı dinlenebiliyor. Geçtiğimiz yıllarda video, podcast ve haber içeriklerini de bünyesine katan Spotify, Apple’ın uzun zamandır beklenen müzik servisi Apple Music ile rekabet halinde. Aktif kullanıcı sayısı 140 milyona ulaşan şirketin 60 milyonun üzerinde ücretli müşterisi bulunuyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.