Spotify halka arzını 2018 yılına erteleyebilir

Spotify halka arzını 2018 yılına erteleyebilir

Müzik dinleme platformu Spotify, halka arza hazırlanmaya başladığı anda itibaren sıkça konuşuluyor ve 2017'de halka arz etmesi beklenen girişimler arasında en yakından takip edilenlerin başında geliyor. Ancak halka arz için 2017'nin ikinci yarısını işaret eden Spotify yetkilileri, bir ihtimal operasyonu 2018 yılına erteleyebileceklerini açıkladı.

Hali hazırda 40 milyonu Premium (ödemeli üye sayısı) toplamda ise 100 milyon üyesi bulunduğu bildirilen Spotify'ın halka arzını 2018 yılına ertelemesinin sebebi ise lisanslama anlaşmaları ve karlılık konusunda bazı adımlar atmak istemesi olarak gösteriliyor.

Hatırlanacağı üzere Spotify, Universal, Sony ve Warner gibi büyük müzik şirketlerine ciddi telif bedelleri ödüyor. Gelirlerinin de büyük kısmını bu tarafta müzik yapımcılarına ve sanatçılara aktarmış olan Spotify, yayıncılara lisans konusunda indirim talebiyle gitmişti. Spotify'ın 2018 yılına ertelenen halka arzının ana sebebi ise kesinlikle bu tarafta yapmak istediği bir iyileştirme gibi gözüküyor. Çünkü Spotify, lisans ve telif ücretleri konusunda büyük devlerle el sıkışırsa, karlılığına çok ciddi katkıda bulunmuş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.