Planports, CRM ve ön muhasebe işlerini tek çatı altında buluşturuyor

Planports, CRM ve ön muhasebe işlerini tek çatı altında buluşturuyor

KOBİ’lerin dijitalleşmesi için çok yolumuz var ama yeni girişimler bu alandaki yumurta-tavuk ilişkisini kırmak için adım atmaya devam ediyor. Planports.com, KOBİ’lerin iş süreçlerini dijital ortama taşımak için CRM ve ön muhasebe işlerini tek çatı altında sunuyor.

Planports’u ilk kez tanıtıyor olsa da yeni bir girişim sayılmaz. 2014 yılında Cevdet Can Kolcuoğlu tarafından kurulan girişim şu anda 6 kişilik bir ekiple yoluna devam ediyor. Toplamda 4 yıllık bir çalışmanın ardından bugünkü kapsamlı yapısına ulaşan Planports, CRM ve ön muhasebe işlerini tek platformda sunarak KOBİ’lerin ihtiyaçlarına tek noktadan yanıt vermek istiyor.

Aralık 2017 itibarıyla 1685 kayıtlı firma ile 5497 kayıtlı kullanıcıya hizmet veren Planports ile şirketler müşteri ilişkileri, satış yönetimi, ön muhasebe programı, iş takibi ve teklif hazırlama gibi konuları tek noktadan yönetebiliyor. Dolayısıyla müşteri kazanımının ilk anından son anına kadar KOBİ’lerin yardımcısı olma potansiyelini barındırıyor. Planports ile müşteri ilişkileri yönetimi yapılabildiği gibi şirket içi sosyal paylaşımlar ve duyurular da yapabiliyor.

Antalya'dan dünyaya açılmak istiyor

Antalya merkezli girişimin öncelikli hedefi Türkiye’de en beğenilen ve yaygın kullanılan CRM ve Ön Muhasebe platformlarından biri olmak. İngilizce dil desteğine de sahip girişimin bir sonraki planıysa yurtdışına açılmak ve yerli bir SaaS platformunu dünya pazarında satışa sunmak. Ekibin ve ürünün yeni pazarlara hazır olduğunu düşündüğümüzde yurt dışı pazarına açılacaklarını söyleyen Cevdet Kolcuoğlu, “En büyük motivasyonumuz  yurt dışı pazarında başarı elde etme hedefi. Bu nedenle sistemi çift dilli (İngilizce-Türkçe) geliştirmeyi sürdürüyoruz.” diyor. Kullanıcı geri bildirimlerini dinleyerek sürekli daha iyi bir platform geliştirmeye çalıştıklarını da ekliyor.

İlk ay ücretsiz kullanım

Henüz Planports’un mobil uygulaması yok ancak platformu mobil uyumlu olarak kullanmak mümkün. İlk ay için ücretsiz ve sınırsız kullanım hakkı veren Planports’ta müşteri bilgilerinden satış fırsatlarına, satış tekliflerinden toplantılara kadar bir çok araç bir arada sunuluyor. Ön muhasebe tarafında da fatura, kasa, banka, çek senet, ödeme ve tahsilat işlemleri kolaylıkla yapılabiliyor. İlk ay sonrasında ise 60 TL / ay ücretle 3 kişilik bir ekip Planports’u kullanabiliyor. Her ek kullanıcı içinse aylık 20 TL talep ediliyor.

Girişte de bahsettiğim gibi küçük ve orta ölçekli işletmelerin dijitalleşmesinde de yumurta-tavuk ilişkisi söz konusu. KOBİ’lerin dijitalleşmesi için uygun maliyetli ve kullanışlı SaaS girişimlerinin artması, bu girişimlerin artması içinse KOBİ’lerin SaaS müşterisi olmaya razı olması gerekiyor. Bu alandaki girişimlerin sayılarının artması bu kısır döngüyü kırabilir ve KOBİ tarafındaki dijitalleşmeyi hızlandırabilir. 2018'in de bu anlamda önemli bir yıl olacağına inanıyorum. Planports'u incelemek için planports.com'u ziyaret edebilir, bu dikeydeki yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.