Mikro işletmeler için ön muhasebe servisi: EkoHesap

Mikro işletmeler için ön muhasebe servisi: EkoHesap

Şahıs ve en fazla 20 çalışana sahip olan limited veya anonim firmalar için geliştirilen bir ön muhasebe servisi olan EkoHesap, bulut tabanlı bir web uygulaması olarak hizmet veriyor. Geçtiğimiz yıllarda Uzmanvergi.com ile karşımıza çıkan Mehmet Akif Baykal ve Hakan Şenöz tarafından kurulan EkoHesap, toplamda 7 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında kurulan ve yaklaşık 2 hafta önce kullanıma sunulan EkoHesap, firmalara gelir ve giderlerini belirterek ön muhasebelerini kolayca tutabilme imkanı sunuyor. Ön muhasebelerini tutarken ödeyecekleri tüm vergileri (KDV, Muhtasar, Geçici, Gelir) ve çalışan bordrolarını hesaplama olanağı da sunan girişim, kolay kullanımı sayesinde ön plana çıkıyor.

Diğer uygulamalardan farklı olarak sektörden kullanılan terimler kullanılarak geliştirilen platform içinde müşteri satış faturası, tedarikçi iade faturası, işçi maaş avansı gibi terimler kullanılmış. Yaklaşık 1 yıl içinde geliştirilen EkoHesap, 2 hafta gibi kısa bir sürede 137 demo kullanıcınsa da ulaştı.

İki farklı paket seçeneği

Uygulamanın en büyük avantajı ise serbest mali müşavirlerin firmaya yaptığı aylık ziyaretlerini ortadan kaldıracak olması. Mali müşavirlerin sadece müşterilerinin girdiği verileri kontrol etmeleri ve onaylayıp beyan etmeleri yeterli olacak. Hem ülkemizde hem de yurt dışında pek çok rakibe sahip olan EkoHesap'ın en büyük rakipleri ise Paraşüt, Bizimhesap ve Nkolayofis.

Kolay kullanımı ve komple muhasebe uygulaması olması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen EkoHesap, kullanıcılarının yasal defterleri, vergileri (KDV, Muhtasar, Geçici, Gelir) ve bordroları olmak üzere bütün muhasebe işlemlerini yapabilmelerine imkan veriyor.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan EkoHesap, başlangıç ve profesyonel olmak üzere iki farklı paket seçeneği sunuyor. Başlangıç paketinin 35, daha fazla özelliğe sahip olan profesyonel paketinin ise aylık olarak 58 TL fiyat etiketine sahip olduğunu da belirtelim.

Firmaların mali müşavirlerle olan çalışma biçimini değiştirmek için yola çıkan EkoHesap, yıl sonuna kadar 1000 üyeye sahip olmayı hedefliyor. Servisine yeni özellikler de katacak olan EkoHesap, stok modülünün detaylandırılması, e-fatura özelliği ve mali müşavir modülünün geliştirilmesi gibi yenilikler kazanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.