Instagram'da takipçi kazanmak ve satışları arttırmak için 4 yol

Instagram'da takipçi kazanmak ve satışları arttırmak için 4 yol

Siz de Instagram takipçi kitlenizi büyütmek ve satışlarınızı arttırmak istiyorsanız bu 4 yolu denemenizde fayda var. Şimdiye kadar bazı yöntemleri farklı platformlarda görmüş olabilirsiniz ancak yeni yılda işletmenizin Instagram'daki performansını artırmak için aşağıdaki maddeleri uygulamanızda fayda var.

1. Markanızı bio kısmında farklılaştırın.

Ürünlerinizi rakiplerinden ayıran özelliklere bio'da yer vermeniz oldukça önemli. Örneğin kameranız su geçirmezse, yiyecekleriniz glutensizse ya da içecekleriniz şekersizse bunu mutlaka bio'da yazmalısınız.

Tarte Cosmetics bio'sunda bunun iyi bir örneğini sergiliyor.

Bio'sunda doğal güzelliğe odaklandığını belirten Tarte Cosmetics, paraben, gluten ve mineral yağı içermediğini de kullanıcılara yine bio'sundan duyuruyor. Tarte Cosmetics ürünleri hayvanlar üzerinde deney yapılmasını pek umursamayan kişilerin dikkatini çekmeyebilir. Yine de tüm özelliklerini bio'suna yazan kozmetik markası, hayvanlar üzerinde deney yapılması konusunda hassas olan hedef kitlesine ilk etapta ulaşmış oluyor.

Sizi diğerlerinden farklılaştıran özelliklerinize Instagram hesabınızın bio'sunda yer vermeniz mühim. Böylece kullanıcıların ürününüzü anlamadıkları noktada profilinizi es geçmesini engelleyebilirsiniz. Bu şekilde yeni kullanıcılar profilinize denk geldiğinde ise tüm diğer gönderilere daha bilinçli bir şekilde göz gezdirecektir.

2.Kullanıcılarınızdan arkadaşlarını etiketlemelerini isteyin

Her ne kadar Facebook yakın zamanda bu tarz etkileşimli gönderilere kendi platformunda savaş açmış olsa da etiketleme sıkça kullanılan bir yöntem. Özellikle Instagram'daki kanaat önderlerinin yarışmalar ve çekilişler için kullandığı bu yöntem gönderilerinizin keşfet sekmesine çıkmasına katkıda bulunuyor. Bunun yanı sıra arkadaşları tarafından gönderiye etiketlenen kişiler de sizden haberdar oluyor.

View this post on Instagram

Yarışamamızın kazananları belli oldu! ❤️ @iamthetwinkle ve @atahankucukatalay ’ı tebrik ederiz! 🤗🎅🏻🤶🏻🚀🙏🏻❤️ Kazanamayanlar üzülmeyin! 2018’in ilk günlerinde yepyeni bir hediye geliyor 🎄❤️ —————————————————————————— 🎁 HEDİYE ZAMANI! 🎁 🤘🏻 Size nasıl bir hediye verelim derken en güzelinin kendinizin seçeceği bir hediye olduğuna karar verdik ve her şeyi bulabileceğiniz @wepublic ile güçlerimizi birleştirdik! 💪🏻 👀 Yarışmamızın 2 kazananı, 500'er TL değerinde hediye çeki kazanacak ve Wepublic'den diledikleri zaman alışveriş yapabilecekler.👌🏻🎅🏻🤶🏻 🤗 Ayrıca Wepublic Akmerkez'de yılbaşı hediyesi fikirleri ile dolu, sizin için özel tasarladığımız yılbaşı hediye köşemizi de ziyaret etmeyi unutmayın! 🎄🎁🎈 💘 Katılmak ve kazanmak için yapmanız gerekenler: 👉🏻 @denemenlazim 'ı ve @wepublic 'i takip etmek, 👉🏻 Fotoğrafı beğenerek, yorum kısmına en az 3 arkadaşınızı etiketlemek, Yarışmanın 2 farklı kazananı random.org kullanılarak ‪29 Aralık Cuma akşamı açıklanacaktır. 🗣🤳🏻 Bol şans! 💫 #denemenlazim #YeniYilYeniOl #Wepublic

A post shared by DENEMEN LAZIM️ (@denemenlazim) on

Genellikle topluluk odaklı bir içerik sayfasıysanız yarışmalar dışında da etkileşim odaklı gönderilere yer vermeniz mümkün. 9gag bunu sıkça yapan hesaplardan biri.

Üstelik 9gag gibi kullanıcı tarafından oluşturulan içerikleri paylaşan platformlar, bu tarz bir yaklaşımla hem içeriği üreten kullanıcıya hem de içeriğe görünürlük sağlamış oluyor. Böylece içerik üretiminde de artış sağlanmış oluyor.

3.Bir kanaat önderiyle çalışın. 

Artık Instagram'da bir kanaat önderiyle çalışmanın satışlara ve görünürlüğe olumlu yansıdığını herkes biliyor. Üstelik kasım ayında herkesin kullanımına açılan Instagram'ın markalı içerik özelliği  kanaat önderi çalışmalarını daha ölçümlenebilir bir hale de getirdi.

Örneğin konuyu moda özelinde ele alırsak, Nil Ertürk'ün bu gönderisini örnek alabilirsiniz. Gönderide markalar hem fotoğrafa etiketlenmiş hem de metinde etiketlenmiş durumda. Üstelik ürün linklerini Hikayeler'de de paylaşan Nil Ertürk, hikayelerin etkileşiminden faydalanarak hem söz konusu siteye ziyaretçi artışını sağlıyor hem de satış ihtimalini arttırıyor.

Kanaat Önderi ve pazarlama konusunda bir adım atmadan önce dönüşümü hesaplayarak beklentilerinizi oluşturmakta fayda var. Bir kanaat önderinin dönüşümünü hesaplamak için takipçi sayısını ve gönderi başına aldığı beğeni oranını kıyaslayarak olası dönüşüm rakamını hesaplayabilirsiniz. Bu konuda yardımcı olması için de bu aracı kullanabilirsiniz.

Eğer bir ajansla çalışmıyorsanız ve kanaat önderleriyle iletişime geçmek size zor geliyorsa, mikro kanaat önderleri için Influanza'yı kullanabilir, diğer kanaat önderleri için ise Social Famous, Creator DenCCMedia tercih edebilirsiniz. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için etiketimize bakabilirsiniz.

4. Her zaman ürünlerinize odaklanmayın. 

Ürün fotoğrafları lifestyle fotoğraflardan daha fazla etkileşim elde edebilir. Yine de sürekli ürün fotoğraflarına odaklanmak takipçilerinizi bir süre sonra sıkabilir. Bu konuda yurt dışından verebileceğimiz bir örnek The North Face.

Özellikle kış sporları ürünleri üreten The North Face, Instagram hesabında üründen çok spor odaklı manzara fotoğrafı paylaşıyor. Onun yanı sıra sporcuların karikatür çalışmaları ve videolarını da paylaşan The North Face, ürün satmaktan çok bir topluluk inşa etmeye odaklanıyor.

Ülkemizde ise bu konuda Kolektif House örnek gösterilebilir. Kendini düzenlediği etkinliklerle rakiplerinden farklılaştıran Kolektif House, bu etkinlikleri video içeriklere dönüştürüyor, özlü sözler paylaşıyor, #hayallerinekosankadinlar hashtaginde girişimci kadınların portresini kullanıcılarıyla paylaşıyor.

Kısacası kendini ortak paylaşımlı bir ofisten çok bir yaşam alanına dönüştürüyor. Aslında içeriklerinde tam olarak ürün ya da hizmetlerine yer vermese de Kolektif House hesabını takip eden kullanıcılar. bunun bir yaşam tarzı olduğunu düşünerek ister istemez Kolektif House ailesinin bir parçası olmak istiyor.

Sattığınız ürün ya da hizmet ne olursa olsun takipçilerinizden bir topluluk yaratmak ve aslında "takip edilebilir" bir hesap olmak mutlaka satışlarınıza da yansıyacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.