Influencer'larla markaları buluşturan Influanza, 290 bin TL yatırım aldı

Influencer'larla markaları buluşturan Influanza, 290 bin TL yatırım aldı

Sosyal medya influencer’ları ile onların içeriklerine sponsor olmak isteyen markaları ve dijital pazarlama uzmanlarını buluşturan bir pazar yeri olarak hizmet veren Influanza'yı geçtiğimiz yıl sizlere tanıtmıştık. Bu yılın Haziran ayında Berlin’de Influanza Marketing Services GmbH resmi adıyla şirket kuran Influanza, BIC Angels'tan 290 bin TL yatırım aldığını açıkladı.

Toplam yatırım 350 bin

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında BIC Angels tarafından yürütülen BIC101 programı ile 60 bin TL pre-seed yatırım almayı başaran Influanza 290 bin TL'lik yeni yatırımı ile toplamda 350 bin TL yatırım almış oldu. Alınan yatırımı daha iyi kullanıcı deneyimi için büyük bir ölçüde ürün geliştirme ve pazarlamaya harcamayı planlayan Influanza'nın melek yatırımcıları arasında Joachim Behrendt, Ali Çebi, Osman Emre Narin, Mehmet Murat Onarcan, Ralf Rıfat Ruso, Tuğra Gönden, Ergün Kış, Rıfat Nasi ve Çiçek Uçakan Yetiş bulunuyor.

Mobil uygulama yolda

Şu an için bir web uygulaması olarak hizmet veren Influanza'nın yeni versiyonu geçtiğimiz Ekim ayının sonunda yayınlandı. Mobil uygulama üzerinde de çalışan Influanza, önümüzdeki iki ay içinde hem Android hem de iOS platformları için mobil uygulamalarını da yayınlayacak.

Yeni versiyonu ile platform üzerinden kampanya oluşturma, teklif verme ve birliği gerçekleştirme süreçlerini kolaylaştıran Influanza, uluslararası ödeme altyapılarının entegrasyonu ile Türkiye’deki kullanıcılarının Avrupa’daki kullanıcılar ile sponsorluk anlaşmaları ve iş birlikleri yapabilmelerine de imkan tanıyor.

Platformunda 2 bin 500'ü aşkın içerik üreticisine sahip olan Influanza, bugüne kadar toplamda 750'nin üzerinde kampanya gerçekleştirdi. Influanza'daki kayıtlı üyelerin yüzde 45’i Türkiye, yüzde 25’i Almanya ve yüzde 25’i ise diğer Avrupa ülkelerinden influencer’lardan oluşuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.