İş Bankası, yapay zeka destekli chatbotu ile karşımızda

İş Bankası, yapay zeka destekli chatbotu ile karşımızda

Dijital bankacılık alanındaki yenilikçi hizmetlerini geliştirmeye devam eden Türkiye İş Bankası, yapay zeka teknolojisini destekleyen mesajlaşma botunu (chatbot) kullanıma sundu. “isbank.com.tr” ana sayfada sağ alt kısımda bulunan chatbot, İş Bankası müşterilerinin sorduğu sorulara en hızlı şekilde cevap vermek için tasarlandı.

Sosyal içerikli sorulara da cevap verebiliyor

Üretler ve hizmet ücretleri, fiyatlama, kredi kartları, yatırım ve döviz, en yakın şube ve bankamatik bilgileri, dijital kanallar ve kayıp çalıntı bildirimleri gibi bankacılık işlemleri ile ilgili sorulara cevap verebilen chatbot, hava ve yol durumu gibi sosyal içerikli sorulara da verdiği cevaplar ile insan odaklı bir deneyim sunuyor.

Chatbot sayesinde müşterilerine bankacılık işlemleri ile ilgili bilgiye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşma imkanı tanıyan İş Bankası, kullanıcılarına olumlu bir müşteri deneyimi yaşatmayı vadediyor. Chatbot sayesinde kullanıcılar sorularını karşılarında gerçek bir müşteri temsilcisi varmış gibi, mesajlaşarak anında sorup anında cevap alabiliyor.

Sahip olduğu makine öğrenimi teknolojisi ile sistem sorulan sorular ile kendi kendini eğitebiliyor ve yanlış yanıtladığı soruları düzeltebiliyor. Türkiye İş Bankası'nın üst yönetici kadrosu ile ilgili bilgilere de sahip olan chatbot, örneğin İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali veya Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran ile ilgili gelen sorulara detaylı yatırlar verebiliyor. Henüz "Kripto para nedir?" veya "Bitcoin fiyatı nedir?" gibi sorulara yanıt veremeyen chatbot, dolar kuru ile ilgili alış ve satış fiyatı verebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.