Alexa, son bir haftada uygulamalarda en çok indirilen ücretsiz uygulama oldu

Alexa, son bir haftada uygulamalarda en çok indirilen ücretsiz uygulama oldu

Yılbaşı öncesi alışveriş sezonu, dünya genelinde birçok markanın kendilerini eğlenceli, duyarlı yönlerini göstererek tüketicinin uzun alışveriş listesine girmeyi arzuladıkları bir zaman dilimi.  Amazon'un yapay zeka destekli asistanı Alexa ise bu tatil sezonunda listelerin kazanan ismi olmuş gibi görünüyor.

25 Aralık'ta Alexa, ABD'de hem Google hem iPhone App Store'un ücretsiz uygulama kategorisinde en çok indirilen uygulama oldu. Öte yandan uygulama, ABD App Store'un indirilen ücretsiz uygulamalar listesinde zirveye tırmanırken, iPad'e de en çok indirilen üçüncü uygulama oldu.

Amazon, Alexa'nın  satış hacmini sır gibi saklıyor. Ancak iki buçuk yıl önce ilk kez ABD'de satışa sunalan akıllı asistan,  Consumer Intelligence Research Partners'ın (CIRP) Eylül ayında yayınlanan raporuna göre ABD pazarının yüzde 75'ine sahip. Ülkede Eylül 2017'ye dek 15 milyon Alexa'nın satıldığı tahmin ediliyor.

Öte yandan Amazon Canada'nın yayınladığı basın bildirisine göre bu sene hediye olarak küreselde onlarca milyon Alexa satıldı. Zira, son dönemlerde reklam stratejisini ürünü "erken benimseyen" hedef kitleden daha genel bir tüketici grubuna kaydıran marka, bu sayede Alexa için yeni bir dönemin de kapılarını açtı.

Google Home'a olan ilgi artıyor

Amazon'un bu başarısı rakiplerine mutsuz bir yeni yıl girişi yaşatacak olsa da Google'ın akıllı asistanı Google Home da bu alışveriş sezonunda mutlu ayrılanlardan. Genel olarak tüketicinin akıllı asistanlara olan ilgisi Google Home satışlarını da olumlu etkiledi. Google Home, Android cihazlarda bu dönemde en çok indirilen ikinci ücretsiz uygulama oldu. Öte yandan iPhone App Store'da da altıncı sırada yerini aldı.

Markaların, akıllı asistanlar pazarına yönelik çekişmeli yarışı henüz yolun çok başında. 2 milyardan fazla kullancısı ile sosyal medya devi Facebook'un da bu yarışa hazırlandığını biliyoruz. Şimdilik Aloha adını alması beklenen ürünün marka tutundurma çalışmalarında da kullanıcının güvenini kazanmaya odaklanmak istediği sızan bilgiler arasındaydı. Facebook'un akıllı asistanının pazara girmesi ile birlikte artan rekabete tanık olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.