Şehir içi park etme ve ulaşım çözümlerine odaklanan Passport, 43 milyon dolar yatırım aldı

Şehir içi park etme ve ulaşım çözümlerine odaklanan Passport, 43 milyon dolar yatırım aldı

Şehir içi park etme ve transit sistemlere mobil odaklı çözümler sunan FinTech girişimi Passport,  Bain Capital Ventures'ın liderliğinde C Serisi yatırım turunda 43 milyon dolarlık fon sağladığını duyurdu. Passport için üçüncü tur finansman kaynağı olan anlaşma ile şirketin toplam yatırım sermayesi 60 milyon dolara ulaştı. Bain Capital Ventures, böylelikle mevcut yatırımcılar Grotech Ventures, MK Capital ve Relevance Capital'in arasına katıldı.

Mobil odaklı iş modeline sahip platform, taşımacılık endüstrisi için cep telefonu ödemelerinde dünya liderleri arasında yer alıyor. Şirket, son üç yılda yüzde 352'lik güçlü bir gelir artışı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Passport'un ürün yelpazesi oldukça geniş. Park etme ve para toplama konularında uzmanlaşmış çözümler sunan şirket, müşterilerine operasyonel karmaşıklığı azaltmayı sağlamanın yanı sıra karar verme süreçlerini geliştirmek için akıllı veriler sağlıyor.

Şirket, bu yatırım ile sahip olduğu ilave finansmanını küresel erişimini genişletmeye devam etmek, ürün büyümesini ve yeniliğini hızlandırmak için  kullanacak. Ayrıca pazarlama kaynaklarını ve stratejik edinim fırsatlarını değerlendirmek yine şirket planları arasında yer alıyor.

Büyük araç üreticileri ile yeni iş birlikleri geliyor

TechCrunch'ın verdiği bilgiye göre,  şirket büyümesini hızlandırmak için büyük araç üreticileri ile de iş birliği anlaşmaları imzalıyor. Bu şirketler arasında Jaguar, Land Rover, Porsche, Ford ve GM yer alıyor. Araç üreticilerinin Passport yazılımlarını 2018'in sonuna kadar kendi araçlarına entegre etmeleri bekleniyor.

ABD merkezli şirket, bugüne kadar  Chicago, Londra, Toronto, Boston, Vancouver, Portland, Montreal ve Miami gibi birçok şehirde 5000'den fazla lokasyon için hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.