Amazon Prime Video, Apple TV'de lansmanından bir hafta sonra en çok indirilen uygulama oldu

Amazon Prime Video, Apple TV'de lansmanından bir hafta sonra en çok indirilen uygulama oldu

Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirilen WWDC 2017 etkinliğinde  Amazon Prime Video'nun Apple TV'ye geleceğini duyurmuştu.  Bildiğiniz üzere Apple,  6 Aralık'ta yaptığı açıklamada Amazon Prime Video'nun  Apple TV üyelerinin erişimine açıldığını duyurdu.

Bu zaman diliminde Amazon Prime Video uygulaması, büyük bir başarıya imza attı. Aralarında Türkiye'nin de olduğu 100'den fazla ülkede indirilebilen  uygulama tvOS App Store’da yayınlanmasından sonraki süre zarfında, lansmanından bir hafta sonra en çok indirilen uygulama ünvanına sahip oldu.

Amazon'un Prime Video uygulamasının Apple TV'de piyasaya sürülmesine yönelik stratejik kararın, her iki şirket için de faydalı olduğunu görüyoruz. Amazon'un CEO'su Jeff Bezos da, geçtiğimiz aylarda Amazon için daha cesur ve radikal stratejik kararların alınacağına yönelik sinyaller vermişti.

Bunlardan biri de Amazon Stüdyoları’nın yöneticisi Roy Price’a şirketin kendi Game of Thrones’unu çekmesi için talimat vermesiydi. Talimatın  ardından Amazon Stüdyoları, Yüzüklerin Efendisi film serisinin dizi versiyonunun isimi haklarına 250 milyon dolara sahip olmuştu. Bu projeye Amazon Stüdyoları'nın dışında HBO ve Netflix'in de talip olmuştu.

Amazon Prime Video,  aralarında en çok izlenen Prime Video serisi Jeremy Clarkson, Richard Hammond ve James'in The Grand Turu gibi  eleştirel beğeni toplayan binlerce film ve TV şovu sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.