Teknolojisi ile dikkat çeken kargo pazar yeri: Buradangönder

Teknolojisi ile dikkat çeken kargo pazar yeri: Buradangönder

Artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak gönderilecek paketin hacmini ve ağırlığını tespit eden bir kargo pazar yeri uygulaması olarak karşımıza çıkan Buradangönder, Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı öncülüğünde 9 melek yatırımcıdan 1 milyon 250 bin TL şirket değerlemesiyle yatırım almayı da başardı.

Kargo gönderim süreçleri için yeni çözüm

Yaklaşık 6 aylık geliştirme sürecinin sonunda Caner Duru ve Doğucan Duru tarafından geçtiğimiz Kasım ayında kurulan Buradangönder, şu an için kapalı betada. İTÜ Çekirdek ve Workup'ın desteğini de arkasında alan girişim, 2018 yılının ilk çeyreğinde beta sürecinden çıkacak.

Kargo sektöründeki pek çok probleme çözüm bulma hedefi ile yola çıkan girişim, kargo paketinizin boyutunu artırılmış gerçeklik kullanarak ölçebiliyor ve ayrıca ek uygulama olmadan ağırlığını hesaplayabiliyor. Sunduğu teknolojilerin haricinde kurye ve kargo pazar yeri olarak da hizmet verecek olan Buradangönder arayıcılığıyla kredi kartı ile ödeme yapabilir ve kuryenin kapınıza gelmesi ile kargo paketinizi gönderebilirsiniz.

Özellikle Gardrops, Modacruz, Letgo, Zebramo ve Instagram gibi platformlarda ürün satan kullanıcıları hedefleyen ve araştırmalarını bu gruplar üzerinden yapan Buradangönder, ofis veya iş yerinden çıkmadan kargo göndermek isteyen kullanıcılara da ulaşmak istiyor.

Gelir modeli olarak kargo gönderen kullanıcılardan komisyon alacak olan girişim, kargo gönderim süreçlerini hızlandırmak isteyenler için güçlü bir alternatif. Yukarıda da belirttiğimiz üzere 9 melek yatırımcıdan 1 milyon 250 bin TL değerleme ile yatırım almayı da başaran Buradangönder, aldığı yatırımı ağırlıklı olarak personel ve teknik harcamalar için kullanacak.

Hem gönderici hem alıcı hem de kargo firmaları arasında köprü olarak her 3 tarafın sorunlarını da ortadan kaldırmayı hedefleyen Buradangönder'in gelecekte ABD pazarına açılmak istediğini ve bu hedef için gerekli çalışmalara başladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.