Target, 550 milyon dolara aynı gün teslimat yapan şirket Shipt'i satın aldı

Target, 550 milyon dolara aynı gün teslimat yapan şirket Shipt'i satın aldı

Perakendeden sağlığa eğitimden bankacılığa her sektörün dijital dönüşümüne büyük bir heyecanla tanık oluyoruz. ABD'nin perakende devlerinden, Walmart'ın en büyük rakipleri arasında yer alan Target tüketicilere daha iyi bir deneyim yaşatmak için bu dönüşüm sürecinde büyük bir adım attı. Şirket, görüşmeleri yazdan beri devam eden girişim Shipt'i satın aldı.

550 milyon  dolar nakit paraya satın aldığı, aynı gün teslimat hizmeti veren Shipt ile Target, önümüzdeki senenin sonuna kadar bu hizmeti tüm mağazalarında kullanıma açmak istiyor. Target'ın hedefleri arasında yine  önümüzdeki yaza kadar  yaklaşık yarısına tekabül eden 1800 mağazasından aynı gün teslimat yapmayı planlamak var.

Her beş kişiden dördü aynı gün teslimat bekliyor

Target, iddialı adımı ile ABD'de Amazon'un ezici üstünlüğünü biraz olsun kırmaya çalışıyor.  2017, 3.çeyrekte dijital platformlarda yüzde 24 büyüyen Target, önümüzdeki sene de dijital rekabetçi konumunu önemli ölçüde artırmayı bekliyor. Temando'nun araştırmalarına göre ABD'de  her beş  kişiden dördü İnternetten satın alınan ürünü aynı gün teslim almak istiyor. Müşterilerin beklentilerini karşılamaya çalışan rakipleri Wal-Mart ve Best Buy da Amazon'la aynı hızda hizmet sunarken, bu alandaki rekabet daha da şiddetleniyor.

Mağaza gezmeyi sevmeyen ya da zamanı olmayan kişiler adına bu ihtiyacı karşılayan Shipt iki yıl önce kuruldu. Bugüne kadar  Greycroft Partnerse.ventures ve Harbert Management Corp'dan yatırım aldı. Şirket şu anda 20.000'den fazla kişisel alışveriş ağı ile müşterilerine servis veriyor. Siparişi bir uygulama vasıtası ile veren kişiler, kendileri için satın alınan ürünleri aynı gün adreslerinde teslim alıyorlar. 35 doların üstündeki satın alımlarda ise teslimat ücreti alınmıyor.

Target'ın tamamen bağlı olduğu bir yan kuruluş olarak çalışacak olan Shipt, diğer perakendecilerle olan ortaklıklarına devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.