Facebook artırılmış gerçeklik platformunu yazılımcılara açıyor

Facebook artırılmış gerçeklik platformunu yazılımcılara açıyor

Facebook, 8 ay önce F8'de tanıttığı Kamera Efektleri Platformunu ve AR Studio'yu daha ileri taşımak için yazılım geliştiricilerin kullanımına açtı. Şirket, bu hamlesiyle birlikte yazılımcıları yeni Artırılmış Gerçeklik yaratmaya davet ediyor. Üstelik bu davet Snapchat'in World Lenses'tan kopyaladığı World Effects'i de kapsıyor. Böylece Facebook, Snapchat ile arasındaki teknoloji farkını üçüncü parti geliştiricilerin desteğiyle kapatmış oluyor.

Bugün itibariyle AR Studio tüm yazılım geliştiricilere açılıyor. World Effects ise önümüzdeki günlerde Facebook ve Messenger platformlarında kullanıma açılıyor. Böylece Messenger'da havada uçuşan kalpler ekleyebilecek, panorama modunda bir şeyleri okla işaret edebilecek ya da bir vidoaya robot yerleştirebileceksiniz.

Facebook Direktörü Ficus Kirkpatrick konuyla ilgili: "Biz, sanatçıların, yazılımcıların, markaların ve daha çok içerik üreticisinin büyüleyici AR deneyimleri tasarlamalarını ve paylaşmalarını istiyoruz." dedi ve ekledi: "AR Studio'yu tüm üreticilere açarak AR'ı günlük hayatın bir parçası haline getirmeye yönelik adımlar atıyoruz."

Facebook 10 yıldan fazladır developer platformunda yazılımcılarla beraber çalışıyor. Açıkçası yazılım geliştirici topluluğu da 2 Milyarlık kullanıcı tabanına hitap etmek için yeni kodlar yazıyor. Böyle bakıldığında Snapchat'in şimdiye kadar izlediği tutumun daha kapalı devre olduğunu söyleyebiliriz.

Kamera Efektleri platformunda bir AR deneyimi yaratmak için 2 binden fazla marka, yayıncı ve artistle çalışan Facebook, bu sayede sponsorlu AR içerikleri için çalışmalarını hızlandırmak istiyor olabilir. Yine de AR geliştirmek isteyen yazılımcılar için Apple ARKit ya da Google'ın ARCore seçenekleri varken yazılım geliştiricilerin Facebook'u tercih edip etmeyeceği ise meçhul.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.