Facebook, Messenger Anlık Oyunlar'a yeni özellikler getirdi

Facebook, Messenger Anlık Oyunlar'a yeni özellikler getirdi

Facebook, Messenger'ın Anlık Oyunlar ürününe canlı yayınlar ve video sohbet özelliklerini ekleyeceğini duyurdu. Şu aralar birinci yılını kutlayan Messenger Anlık Oyunlar için verilen bu karar aslında Messenger'ı biraz daha topluluk odaklı bir şekilde konumlandırıyor ve bir nevi Twitch'e dönüştürüyor diyebiliriz.

Messenger'da oyun oynarken canlı yayın yapmak için ekranın köşesindeki kamera ikonuna basıyorsunuz. Ardından yayın bittiğinde  profilinize veya sayfanıza kaydediliyor. Ancak şu an yayında olan Word With Friends, 8 Ball Pool, Tetris ya da Pac-Man gibi oyunların kimin tarafından izlenmek isteyeceği meçhul.

Yayına alınacak bir diğer özellik olan video sohbetin daha fazla ilgi görmesi ise olası. Oyun oynarken aynı zamanda görüntülü olarak sohbet etmenizi sağlayan video sohbet özelliğinde aynı zamanda Facebook'un yüz filtrelerini de kullanabiliyorsunuz. Şimdilik Words with Friends oyununda test edilen özelliğin neden filtreler ile birleştirildiği ise merak konusu.

Canlı yayın özelliği gelecek hafta yayınlanmaya başlarken, video sohbet özelliği gelecek yılın ilk aylarında tanıtılacak.

Tüm bu güncellemelerin yanı sıra Messenger'ın Anlık Oyunlar tarafındaki başarısı yadsınamaz. Geçtiğimiz yıl Anlık Oyunlar ürünü yayınlandığında Pac-Man, Galaga ve Space Invaders dahil olmak üzere 17 oyunu bulunmaktaydı. Bu yıl ise kullanıcılara aralarına yakın zamanda  Tetris'in de katıldığı 70'ten fazla oyun sunan platform, gelecek yıl Sonic, Angry Birds ve Disney Tsum Tsum oyunlarını da kullanıcılarıyla buluşturacak.

Gelecek yıl Angry Bird oyununu Messenger Anlık Oyunlar platformu için geliştirecek olan  CoolGames şimdiye kadar Battleship, Snake ve Jewel Academy gibi oyunları da Messenger’da piyasaya sürdü. CoolGames’in kurucusu ve CEO’su Laurens Rutten ise milyarlarca kullanıcıya sahip mesajlaşma uygulamalarının geleceğin oyun platformları olacağını söylüyor.

Son zamanlarda Messenger’daki Anlık Oyunlar konusunda bir takım reklam denemeleri de gerçekleştiren Facebook, Messenger ya da WhatsApp uygulamalarını işletme odaklı konumlandırmanın ötesinde günlük kullanıcıların oynadıkları oyunlardan da gelir elde edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.