İşletmelerin satın alma işlemlerini kolaylaştıran Amazon Business'e genel bir bakış

İşletmelerin satın alma işlemlerini kolaylaştıran Amazon Business'e genel bir bakış

Teknoloji devi Amazon 2017'de ismini en çok kazanan şirketler arasına yazdırmayı yine başardı. Şirketin yılın 3. çeyreğinde açıkladığı 43 milyar doları geçen satışı beklenenin üstünde karşılanırken, yatırımcıların da yüzünü güldürdü.  Amazon, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre yüzde 34 daha fazla satış yakaladı.

eMarketer'in öngörülerine göre  2017'nin sonunda ABD'de e-ticarette harcanan her 1 doların 44 sentten daha fazlası Amazon üzerinden harcanacak. Tüketici segment çeşitliliğini çok geniş bir yelpazede tutan Amazon, Amazon Business ile de birkaç yıldır şirketlere hizmet veriyor.

Yaklaşık 9 ay önce İngiltere’de kullanıma açılan Amazon Business’a bu süre içinde yaklaşık 90 bin işletme kayıt oldu. ABD'de de ise sadece ilk yıl 400 bin işletme platforma kayıt olurken, şirket 1 milyar dolar gelir elde etti. Geçtiğimiz aylarda  Japonya ve Hindistan'a da açılan Amazon Business, bugün 5 ülkede her ölçekteki işletmeye hizmet veriyor.

Birden fazla satıcı teklifi görmek mümkün

Amazon Business, çoğunlukla küçük ve orta çaplı işletmeler tarafından tercih ediliyor. Şirketlerin satın alma birimlerini rahatlatacak bir ürün olan Amazon Business'e kayıt olmak ücretsiz. Şirket adına oluşturulan hesap ile yetkili kişi, ihtiyaçlar doğrultusunda kurumsal ürün ve malzeme satın alabiliyor. Tüm fiyatların sabit tutulduğu Amazon Business'ta aynı zamanda birden çok satın alma işlemi için fiyat indirimleri sağlanıyor. Kullanıcının bir sayfada çok sayıda satıcının birden çok teklifini görmesi de mümkün.  Böylece müşteriler mümkün olan en iyi fiyatı öğrenebiliyorlar.

Site, belirli miktarda ürün üzerinde miktar indirimleri, daha yüksek hacimli alışverişler için katmanlı fiyat indirimleri sunuyor. Katkıda bulunan satıcılardan indirimli fiyata satılık öğeleri göstermek için  müşteriler "Bir miktar indirim isteyin" seçeneğini tıklayabiliyorlar.

Ana hesabın yöneticisi hesaba başka yetkili isimler ekleyebiliyor. Yönetici, iş gereksinimlerine bağlı olarak ödeme seçenekleri ve gönderim adresleri, onaylama iş akışları ve raporlama seçenekleri gibi ticari hesap kullanıcılarını ve özelliklerini yönetebiliyor.

Birden fazla kullanıcıya hesap erişimi

Amazon Business ayrıca birkaç ödeme seçeneği sunuyor. Bir şirket genelinde satın alma kartı birden fazla kullanıcı tarafından erişilebilecek şekilde hesaba eklenebiliyor. Tek bir hesapta birden fazla alıcının yetkilendirilmesi ile yöneticiler, sipariş onaylarınızı özelleştirebildikleri gibi harcama sınırları da belirleyebiliyorlar. Bir sipariş listesi oluşturulacağı gibi tüm harcamalar raporlanabiliyor.

Bu arada şirketin akıllı ses asistanı Alexa'nın geçtiğimiz aylarda Amazon Business'a entegre edildiğini paylaşalım. Oldukça agresif bir yol haritası olan Amazon Business'ın 2018 satış planları arasında iki önemli hedef var. Amazon Business, işletmeler için özel tasarlanmış özelliklere yönelik yol haritasını netleştirmek isterken, üreticilerle doğrudan iletişim kurarak satıcı topluluğunun büyümesi için stratejiler geliştiriyor.

Bedava kargo kapsamı dahilindeki ürünlerde yapılan 29 € ve üzeri harcamalarda, sipariş ekranında "ücretsiz premium kargo" ibaresi gören şirketler, premium kargo ile ürünlerini ücretsiz 2 gün içinde alabiliyorlar.

Aşağıdaki videodan da küçük bir Amazon Business turuna katılarak, servis hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.