Nasdaq borsası da bitcoin için vadeli işlemler başlatacağını açıkladı

Nasdaq borsası da bitcoin için vadeli işlemler başlatacağını açıkladı

Dünyanın en büyük borsalarından biri olan Nasdaq borsası da bitcoin furyasına katılıyor. Business Insider'ın haberine göre Nasdaq borsası 2018 yılı içerisinde müşterilerinin bitcoin özelinde vadeli işlem yapmasını sağlayacak yeni bir ürününü piyasaya sürecek.

Chicago merkezli iki borsa olan CME ve CBOE'de geçtiğimiz günlerde yatırımcıların bitcoin ile vadeli işlemler yapmasına imkan vereceklerini açıklamışlardı. Henüz başlamamış olsa da ilk vadeli işlemlerin gelecek ay içerisinde başlaması planlanıyor.

Nasdaq, CME ve CBOE'nin vadeli işlemlere izin vererek hem yatırımcıların bitcoine olan ilgisini artırmayı sağlayacaklar hem de dolaylı yoldan da olsa bitcoinin dalgalı fiyatlarının biraz daha satabil hale gelmesine katkıda bulunmuş olacaklar.

Nasdaq, diğer Wall Street firmalarına nazaran bitcoin dünyasına pek sıcak bakmıyordu ve yanaşmıyordu. Geçtiğimiz aylarda ICO'lar hakkında konuşan Nasdaq CEO'su Adena Friedman, ICO'ları yeni gelişen teknoloji olarak tanımlamıştı ve henüz yeni teknolojiler ile ilgilenmeye niyetlerinin olmadığını söylemişti. Görünüşe göre çok zaman geçmeden bu bakış açısı değişmiş.

Bitcoin'in tarihi bir rekor kırdığı bu hafta için oldukça önemli bir haber ve bitcoinin geleceği açısından önemli açıklamalardan biri olarak algılanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.